Γερμανία: Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα ταχυδρομεία

Μια επιστολή/γράμμα παραδίδεται πολύ αργά ή καθόλου στη Γερμανία. Είναι μια ενόχληση που μπορεί να συμβεί, αλλά δεν είναι ασυνήθιστη τελευταία.

Οι καταγγελίες για την Deutsche Post συσσωρεύονται σε όλη τη Γερμανία. Η εταιρεία δικαιολογεί τον εαυτό της.

Όταν ο ταχυδρόμος δεν χτυπάει το κουδούνι, πολλοί άνθρωποι χάνουν το μυαλό τους. Εάν, επιπλέον, δεν υπάρχει κίτρινο σημείωμα στο γραμματοκιβώτιο που να εξηγεί πού βρίσκεται το αντικείμενο της αλληλογραφίας, η ενόχληση είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η Deutsche Post αντιμετωπίζει τώρα μια πραγματική καταιγίδα καταγγελιών – σε παγγερμανικό επίπεδο.

Είτε Βερολίνο είτε Βαυαρία, δεν υπάρχει αλληλογραφία στην θυρίδα

Όπως αναφέρει η Berliner Zeitung, ο αριθμός των παραπόνων για την αλληλογραφία στην πρωτεύουσα έχει αυξηθεί σημαντικά φέτος.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εργαζόμενοι που είχαν συμπληρώσει το μέγιστο ημερήσιο ωράριο εργασίας τους εγκατέλειψαν την εργασία τους.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρατυπίες σε μεμονωμένες περιφέρειες. “Τα νοικοκυριά δεν μπορούσαν τότε να παραλάβουν ταχυδρομείο την ίδια ημέρα, αλλά μόνο με καθυστέρηση τις επόμενες ημέρες”, εξήγησε εκπρόσωπος της ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Στη Νυρεμβέργη, όπως και σε άλλα μέρη της Φραγκονίας, η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική. Οι μεγάλες πόλεις έχουν από καιρό πάψει να έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα να στέλνουν ταχυδρομείο.

Υψηλά ποσοστά παραπόνων σε σύγκριση με πέρυσι

Επειδή οι επιστολές/γράμματα φθάνουν καθυστερημένα ή καθόλου, όλο και περισσότεροι θυμωμένοι πολίτες απευθύνονται στον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Παραπόνων.

Τον Σεπτέμβριο ελήφθησαν σχεδόν 5.000 ταχυδρομικές καταγγελίες, ενημέρωσε το dpa. Αυτό ανεβάζει το σύνολο για το τρίτο τρίμηνο σε περίπου 11.500.

Σύμφωνα με την Bild, ο αριθμός των καταγγελιών κατά τη διάρκεια του έτους έχει ήδη φθάσει σε 20.421.

Πρόκειται για έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό, όπως δείχνει η σύγκριση με παλαιότερες περιόδους: Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, υπήρξαν περίπου 8900 καταγγελίες και στο σύνολο του προηγούμενου έτους 15.100.

Άδεια ασθενείας και αργίες στην Deutsche Post

Η Deutsche Post δικαιολογεί τις εμπλοκές και τις δυσκολίες παράδοσης κυρίως με το υψηλό επίπεδο αναρρωτικών αδειών ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πανδημίας Corona.

“Λόγω του τρέχοντος κύματος μόλυνσης της Corona, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στους χρόνους παράδοσης σε μεμονωμένες περιπτώσεις”, αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της Tagesspiegel, προστέθηκε και η περίοδος των διακοπών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ntv εξήγησε τις “παρατυπίες στην παράδοση” κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο – εκτός από τις πολυάριθμες απουσίες λόγω ασθενειών – με την έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων.

Ωστόσο, μια εκπρόσωπος της εταιρείας διαβεβαίωσε αργότερα ότι η επιχειρησιακή κατάσταση ήταν εν τω μεταξύ “και πάλι σταθερή”. Η μεγάλη λίστα  παραπόνων για την ανεπαρκή απόδοση της εταιρείας δίνει μια διαφορετική εικόνα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.