Γερμανία: Ψεύτικος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας καλεί πιλότους

Ένας άνδρας στο αεροδρόμιο του Βερολίνου έδινε λάθος οδηγίες σε πιλότους αεροπλάνων και ελικοπτέρων – αλλά δεν ήταν μέρος της ασφάλειας των πτήσεων. Αντίθετα, απειλούσε σκόπιμα την εναέρια κυκλοφορία.

Ο άντρας ήταν ενεργός στο Βερολίνο για περισσότερο από μισό χρόνο. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι οδηγίες του προς τους πιλότους γίνονταν όλο και πιο επαγγελματικές.

Είχε έρθει σε επαφή με διάφορα αεροσκάφη γύρω από το αεροδρόμιο του Βερολίνου.

Ο άνδρας είχε έρθει επίσης σε επαφή με ελικόπτερα – συμπεριλαμβανομένου του ελικόπτερου της ομοσπονδιακής και κρατικής αστυνομίας.

Υπήρχε ο κίνδυνος οι οδηγίες του άνδρα να προκαλέσουν επικίνδυνους ελιγμούς κατά την πτήση. Έτσι, η αστυνομία άρχισε να τον ψάχνει.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ενεπλάκησαν ειδικοί από την υπηρεσία πτήσεων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και τεχνικοί.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία δικτύων συμμετείχε επίσης στην έρευνα. Τελικά, ο 32χρονος πιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής (29 Ιανουαρίου 2021) στο Βερολίνο-Köpenick, περίπου δέκα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Βερολίνου-Βραδεμβούργου.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και δύο ασύρματοι με συχνότητες για αεροπλάνα και ελικόπτερα. Οι συσκευές κατασχέθηκαν από την αστυνομία ως αποδεικτικά στοιχεία.

Η υπόθεση ερευνάται τώρα λόγω των πολλαπλών επικίνδυνων παρεμβάσεων στην εναέρια κυκλοφορία.

Και στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης υπάρχουν συχνά πυκνά προβλήματα με επικίνδυνες παρεμβολές στην εναέρια κυκλοφορία. Ως εκ τούτου, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα με σκοπό την καλύτερη προστασία των αεροσκαφών.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.