Γερμανία: Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού στα φαρμακεία

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, πολλά φαρμακεία της Γερμανίας θα μπορούν να εκδίδουν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19.

Στην πύλη mein-apothekenmanager.de μπορείτε να μάθετε πού βρίσκεται ένα φαρμακείο κοντά σας που προσφέρει αυτήν την υπηρεσία.

Αντί να έχουν πάντα μαζί τους το κίτρινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί μπορούν στο μέλλον να αποδείξουν την ανοσοποίησή τους μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone τους – για παράδειγμα όταν ταξιδεύουν, σε εστιατόρια, στο κομμωτήριο ή σε μουσεία.

Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία είναι επί του παρόντος πλήρως εμβολιασμένοι και μπορούν να ζητήσουν το ψηφιακό αποδεικτικό του εμβολιασμού τους.

«Θέλαμε να αναπτύξουμε ένα εργαλείο το συντομότερο δυνατό με το οποίο τα φαρμακεία να μπορούν να ψηφιοποιήσουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού με ασφάλεια και με νομικά δεσμευτικό τρόπο», λέει ο Thomas Dittrich, Πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Φαρμακοποιών (DAV). «Τις πρώτες ημέρες, ο αριθμός των φαρμακείων που παρέχουν την προσφορά αυτή πιθανότατα θα εξακολουθεί να είναι περιορισμένος. Υποθέτουμε, ωστόσο, ότι ο αριθμός των φαρμακείων θα αυξηθεί πολύ γρήγορα».

Στην ιστοσελίδα υπάρχει ήδη μια επισκόπηση των φαρμακείων που προσφέρουν δωρεάν γρήγορα τεστ κορωνοϊού. Τις επόμενες μέρες, θα προστεθούν φαρμακεία που θα εκδίδουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Εφαρμογή προειδοποίησης CovPass ή Corona

Το ψηφιακό αποδεικτικό εμβολιασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κωδικός QR μέσω της εφαρμογής CovPass ή της εφαρμογής προειδοποίησης Corona. Είναι επίσης δυνατό να εκτυπώσετε τον κωδικό QR και να τον επιδείξετε εάν αυτό καταστεί απαραίτητο εάν δεν έχετε smartphone ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιέχει μόνο πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού, το όνομα του εμβολιασμένου ατόμου και την ημερομηνία γέννησης.

Για τους παρόχους υπηρεσιών που θέλουν να ελέγξουν την κατάσταση εμβολιασμού, θα υπάρχει μια εφαρμογή για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση εμβολιασμού του εκάστοτε ατόμου μπορεί να σαρωθεί σαν γραμμωτός κώδικας σε εισιτήριο πτήσης ή τρένου.

Εάν δεν θέλετε να έχετε ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, μπορείτε να αποδείξετε τους εμβολιασμούς σας χρησιμοποιώντας το γνωστό κίτρινο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, θα χρειαστεί επίσης να παρουσιάσετε ταυτότητα με φωτογραφία σας.

Δείτε επίσης:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού στη Γερμανία: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.