Γερμανία: Πτώση μεγαλύτερη του αναμενόμενου για τις πωλήσεις λιανικής

Οι πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία υποχώρησαν περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Δεκέμβριο, καθώς οι πιο αυστηροί περιορισμοί για τον κορονοϊό, πλήττουν το εμπόριο υφασμάτων, ρούχων, παπουτσιών και δερμάτινων αγαθών.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν 5,5% σε μηνιαία βάση σε πραγματικούς όρους, έναντι εκτιμήσεων για πτώση 1,4%.

“Η πτώση του Δεκεμβρίου πιθανώς συνδέεται με το ότι πολλά καταστήματα λιανικής έχουν αρχίσει να ζητούν αποδεικτικά εμβολιασμού ή νόσησης, και με την επίπτωση της εποχικής προσαρμογής λόγω των Χριστουγέννων”.

Σε ετήσια βάση, οι προσαρμοσμένες πωλήσεις παρέμειναν σταθερές, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για αύξηση 1,1%.

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020, οι πωλήσεις λιανικής τον Δεκέμβριο του 2021 αυξήθηκαν 0,7%.

Την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις ελπίζουν σε πιθανή πτώση των κρουσμάτων την Άνοιξη ώστε να χαλαρώσουν και τα προβλήματα στην προσφορά, και να βελτιωθούν οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.