Γερμανία: Ραντεβού για εμβολιασμό για όλους άνω των 16 ετών

Την κατάργηση της σειράς προτεραιότητας για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 από τις 7 Ιουνίου σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, προειδοποιώντας ωστόσο ότι δεν θα είναι εφικτό να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού εντός Ιουνίου, λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση των εμβολίων.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Υγείας που έχει στη διάθεσή του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), από τις 7 Ιουνίου όλοι οι πολίτες άνω των 16 ετών θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστούν είτε στα ιατρεία των οικογενειακών γιατρών είτε στα ειδικά εμβολιαστικά κέντρα.

«Η εκστρατεία θα συνεχιστεί έως το τέλος του καλοκαιριού», επισημαίνεται στο ίδιο έγγραφο, καθώς δεν θα είναι εφικτό να εμβολιαστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εντός Ιουνίου, λόγω του χρονοδιαγράμματος παράδοσης των επόμενων παραγγελιών εμβολίων.

Στις τρεις εβδομάδες που μεσολαβούν έως τις 7 Ιουνίου, αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 15 εκατομμύρια εμβολιασμοί και να έχει προχωρήσει η ανοσοποίηση της «Ομάδας 3» στην προτεραιότητα, η οποία περιλαμβάνει εκτός από τα άτομα άνω των 60 ετών, εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, οδηγούς λεωφορείων, εκπαιδευτικούς κλπ.

Το 11,2% στη Γερμανία έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

Μέχρι τώρα στην Γερμανία έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, με το 37% του πληθυσμού να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 11,2% να έχει ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.