Γερμανία: Ρεκόρ πωλήσεων για τη βιομηχανία κηπουρικής

Λουλούδια, λιπάσματα, χλοοκοπτικά – Οι πολίτες στη Γερμανία δεν ξόδεψαν ποτέ πριν τόσο πολλά χρήματα σε κήπους και μπαλκόνια όσο το 2020. Η βιομηχανία κηπουρικής στη Γερμανία μιλάει για ένα πρωτοφανές ρεκόρ.

Σε περιόδους τηλεργασίας και περιορισμού ταξιδιών, πολλά νοικοκυριά ξόδεψαν περισσότερα χρήματα για τους κήπους και τα μπαλκόνια τους.

Σύμφωνα με στοιχεία, η βιομηχανία κηπουρικής στη Γερμανία κατάφερε να υπερβεί σημαντικά τις αρχικές της προσδοκίες κατά το έτος της πανδημίας 2020.

Με αύξηση του κύκλου εργασιών πάνω από 9 τοις εκατό, οι εταιρείες σημείωσαν «ρεκόρ κύκλου εργασιών περίπου 20,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο πιθανότατα δεν θα κτυπηθεί μακροπρόθεσμα», δήλωσε η Βιομηχανική Ένωση Κήπων (IVG) την Τρίτη στο Ντίσελντορφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεγάλοι νικητές ήταν τα καταστήματα DIY κατασκευής και βελτίωσης σπιτιού, των οποίων οι πωλήσεις φυτών και εργαλείων κήπου αυξήθηκαν κατά 16,5%.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο (27,1 τοις εκατό) των συνολικών πωλήσεων στη βιομηχανία πωλούνται τώρα από τα καταστήματα αυτά.

Οι κηπουροί και τα ανθοπωλεία, από την άλλη πλευρά, έχουν μερίδιο αγοράς ύψους 13,7%.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, η επιχείρηση με λουλούδια, φυτά, σπόρους και λιπάσματα επωφελήθηκε από την ανάκαμψη μετά το πρώτο lockdown την άνοιξη του 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρχής στο Βισμπάντεν την Τρίτη.

Τον Μάιο, παραδοσιακά μήνας με τις υψηλότερες πωλήσεις για κέντρα κήπων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 11%.

Για τη βιομηχανία, οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος και Μάιος, όταν φτάνει δηλαδή και πάλι η εποχή της κηπουρικής, σημείωσε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IVG για το 2020, οι διαδικτυακές συναλλαγές προϊόντων κήπου αυξήθηκαν κατά 31%.

Φέτος, τα ανθοπωλεία και τα κέντρα κήπων σε όλα τα ομοσπονδιακά κρατίδια είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα. Σε ορισμένα μέρη, οι έμποροι είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν τις πόρτες τους στους πελάτες νωρίτερα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.