Γερμανία: Ρεκόρ στην ηλεκτροπαραγωγή από φωτοβολταϊκά λόγω καύσωνα

Η Γερμανία παρήγαγε χθες Κυριακή από ηλιακή ενέργεια ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ. Αυτό το ρεκόρ πρόκειται να ξεπερασθεί ξανά αύριο Τρίτη, καθώς ο καύσωνας πλήττει την Ευρώπη.

Περίπου 38.174 μεγαβάτ παρήχθησαν από ηλιακούς συλλέκτες την Κυριακή. Ένα νέο ρεκόρ είναι πιθανό την Τρίτη, με μέγιστη πρόβλεψη 38.190 μεγαβάτ.

Να σημειωθεί πως ηλιακά συστήματα συνολική ισχύς 5.300 MW, εγκαταστάθηκαν πέρυσι στη Γερμανία, σύμφωνα με έκθεση του Γερμανικού Συνδέσμου Ηλιακής Βιομηχανίας (BSW).

Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 240.000 νέες μονάδες συνδέθηκαν στο δίκτυο το 2021, σημειώνοντας αύξηση 10% στις πωλήσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Η BSW ανέφερε ότι περίπου το 10% της εγχώριας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία καλύπτεται πλέον από ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να επεκτείνει την παραγωγή ηλιακής ενέργειας που είναι εγκατεστημένη στη Γερμανία από περίπου 59 GW σε 200 GW μέχρι το 2030 και να χρησιμοποιεί όλες τις κατάλληλες περιοχές στέγης για παραγωγή ηλιακής ενέργειας στο μέλλον, σύμφωνα με την BSW.

Πηγή: NEWSBOMB

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.