Γερμανία: Ρεύμα με προτεραιότητα από το φθινόπωρο;

Ένα ακραίο, αλλά όπως ισχυρίζεται ο ίδιος εξόχως ρεαλιστικό σενάριο, για την ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών στην Γερμανία παρουσίασε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της χώρας, Klaus Mueller, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Die Zeit.

Σύμφωνα με τον Klaus Mueller, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εάν ακολουθήσει τις επιταγές της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ και αποκοπεί οριστικά από τις ρωσικές πηγές ενέργειας θα έχει επάρκεια μέχρι και τις αρχές του Φθινοπώρου.

Από το σημείο αυτό και μετά όπως σημείωσε ο άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τις ενεργειακές ανάγκες της Γερμανίας ακόμη και τα νοικοκυριά θα πρέπει να μπουν σε ένα σύστημα τροφοδοσίας εκ περιτροπής καθώς δεν θα υπάρχουν τα αναγκαία αποθεματικά για να υποστηρίξουν το σύνολο των αναγκών της χώρας.

Αρθρογραφία – Content για πολιτικούς
Πολιτική Αρθρογραφία – Content,
Αρθρογραφία – Content για την πολιτική,
Αρθρογραφία – Content για Δημάρχους,
Αρθρογραφία – Content για κόμματα,
Αρθρογραφία – Content για Βουλευτές,
Αρθρογραφία – Content για πολιτικούς,
Ανακοινώσεις για πολιτικούς,
Ομιλίες για πολιτικούς,
Ιστοσελίδα/SEO για πολιτικούς,
Social Media για πολιτικούς,
Δελτία Τύπου για πολιτικούς,
Συντακτικά/Ορθογραφία για πολιτικούς,

Ο Klaus Mueller υπογραμμίζει μάλιστα στην συγκεκριμένη συνέντευξη πως για τον ίδιο το συγκεκριμένο σενάριο κάθε άλλο παρά απίθανο είναι καθώς όπως σημείωσε ήδη υπάρχουν ζητήματα με τις μειώσει στις προμήθειες φυσικού αερίου, πετρελαίου και ρωσικών ορυκτών καυσίμων.

Σήμερα η Γερμανία από τις 24 Φεβρουαρίου όταν και ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει, μετά και από σημαντικές πιέσεις από ΕΕ και ΝΑΤΟ, περικόψει από το 55 στο 45% την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο, από το 35 στο 25% την εξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο και έχει περικόψει στο μισό δηλαδή στο 25% τις παραγγελίες της σε ρωσικό άνθρακα.

Πηγή: THE POWER GAME

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.