Γερμανία-RKI: Αύξηση του δείκτη επίπτωσης μεταξύ 15-34 ετών

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), η αύξηση του επταήμερου δείκτη επίπτωσης στη Γερμανία έχει μέχρι στιγμής παρατηρηθεί κυρίως σε άτομα ηλικίας μεταξύ 15 και 34 ετών.

Ενώ οι τιμές στις ομάδες ηλικίας 60 ετών και άνω έχουν μεταβληθεί ελάχιστα και σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, ο δείκτης του RKI κατέγραψε σχετικά ισχυρές αυξήσεις για τους νεότερους.

Σύμφωνα με το RKI, ο υψηλότερος δείκτης επίπτωσης της τάξεως του 32 την τελευταία εβδομάδα ήταν μεταξύ εφήβων και νεαρών ενηλίκων ηλικίας 15 έως 24 ετών. Σε αυτή την ηλικία, οι σοβαρές πορείες της νόσου Covid-19 είναι σχετικά σπάνιες.

Τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των ατόμων κάτω των 60 ετών είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι μεταξύ των ατόμων άνω των 60 ετών. Σε αυτές τις ομάδες, καταγράφονται λιγότερα από 5 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.