Γερμανία-RKI: Ο δείκτης επίπτωσης αυξάνεται ταχύτερα

Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης στη Γερμανία αυξάνεται επί του παρόντος αρκετές εβδομάδες νωρίτερα και ταχύτερα σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI).

“Παρά την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού”, έγραψε το RKI στο Twitter το βράδυ της Πέμπτης. Όπως δείχνει η νέα εβδομαδιαία έκθεση του RKI, οι υγειονομικές αρχές δεν μπορούν πλέον να εντοπίσουν όλες τις αλυσίδες λοιμώξεων.

“Η τρέχουσα αύξηση του δείκτη επίπτωσης παρατηρείται κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 10-34 ετών, αν και η τάση αυτή εμφανίζεται τώρα και στις ηλικιακές ομάδες έως 49 ετών”, έγραψε το RKI.

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο έως την 1η Αυγούστου. Το RKI καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό λοιμώξεων (49 ανά 100.000 κατοίκους) εντός μιας εβδομάδας για τους νέους 20 έως 24 ετών.

Μονοψήφια νούμερα δίνονται για τα άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, αλλά μικρές αυξήσεις παρατηρούνται και σε ορισμένες από αυτές τις ομάδες.

Η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία χαρακτηρίζεται ως ανησυχητική, έχει αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό άλλες μεταλλάξεις στη Γερμανία. Σε ένα δείγμα που επιλέχθηκε για γενετικές αναλύσεις, το οποίο είναι αντιπροσωπευτικό για τη Γερμανία, η μετάλλαξη Δέλτα βρέθηκε στο 97% των περιπτώσεων, όπως γράφει το RKI.

Σχεδόν όλες οι άλλες ανιχνεύσεις οφείλονται στην προηγουμένως κυρίαρχη μετάλλαξη Άλφα (B.1.1.7). Σύμφωνα με τα στοιχεία, η λεγόμενη μετάλλαξη Λάμδα εξακολουθεί να μην παίζει ρόλο στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το RKI, η πλειονότητα των κρουσμάτων που καταγράφηκαν από τον Φεβρουάριο δεν είχε εμβολιαστεί. “Συνιστάται επειγόντως να επωφεληθείτε τώρα από τις προσφορές για εμβολιασμό κατά του Covid-19“, αναφέρεται στην έκθεση.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.