Γερμανία-RKI: Ο δείκτης επίπτωσης ξεπερνά και πάλι το 6

Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) αναφέρει 745 νέες μολύνσεις από κορωνοϊό σε όλη τη Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης επίπτωσης 7 ημερών αυξήθηκε και πάλι πάνω από το 6 για πρώτη φορά εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Παρά τους χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες στη Γερμανία ανέφεραν 745 νέες μολύνσεις από τον ιό στο Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) μέσα σε μία ημέρα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του πρωινού της Κυριακής. Συγκριτικά, ο αριθμός πριν από μία εβδομάδα ήταν 559 μολύνσεις.

Κατά κανόνα, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα είναι χαμηλότερος από τον εβδομαδιαίο μέσο όρο, επειδή τα Σαββατοκύριακα γίνονται λιγότερα τεστ και διαβιβάζονται λιγότερα αποτελέσματα εξετάσεων.

Ο δείκτης επίπτωσης 7 ημερών αυξάνεται ελαφρώς

Για πρώτη φορά εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ο δείκτης επίπτωσης 7 ημερών στη Γερμανία ανέβηκε ξανά πάνω από το επίπεδο του 6,0.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch σήμερα το πρωί, οι νέες μολύνσεις ήταν 6,2 ανά 100.000 κατοίκους (προηγούμενη ημέρα: 5,8, προηγούμενη εβδομάδα: 5,0).

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, σε όλη τη Γερμανία καταγράφηκαν έξι θάνατοι εντός 24 ωρών. Πριν από μια εβδομάδα, σημειώθηκαν επτά θάνατοι.
Δεν υπάρχουν νέοι θάνατοι στη Βαυαρία

Στη Βαυαρία, οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν 161 νέες μολύνσεις στο RKI εντός 24 ωρών. Ο δείκτης επίπτωσης 7 ημερών είναι 7,1, συνεπώς υψηλότερος από τον εθνικό μέσο όρο. Ο υψηλότερος δείκτης επίπτωσης στη Γερμανία, 24,0, αναφέρθηκε από την πόλη Hof.

Η πόλη Würzburg ανέφερε δείκτη επίπτωσης 18,8, ακολουθούμενη από το Bamberg με 16,8. Έντεκα διοικητικές περιφέρειες στη Βαυαρία έχουν επί του παρόντος δείκτη επίπτωσης 0.

Μετάλλαξη Δέλτα: ανησυχία παρά τους χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων

Παρόλο που ο αριθμός των κρουσμάτων είναι επί του παρόντος χαμηλός, η εξάπλωση της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα προκαλεί ανησυχία.

Την Τετάρτη, το RKI ανακοίνωσε ότι η μετάλλαξη που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία είναι πλέον υπεύθυνη για περισσότερο από το 50% όλων των λοιμώξεων από τον κορωνοϊό στη Γερμανία.

Πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι ανάρρωσαν από την αρχή της πανδημίας

Το RKI μέτρησε 3.736.165 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις με Sars-CoV-2 από την αρχή της πανδημίας. Ο πραγματικός συνολικός αριθμός είναι πιθανό να είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς πολλές λοιμώξεις δεν ανιχνεύονται.

Το RKI ανακοίνωσε τον αριθμό εκείνων που έχουν αναρρώσει ως 3.634.400. Ο αριθμός των ατόμων που πέθαναν από επιβεβαιωμένη λοίμωξη με Sars-CoV-2 ή συνεπεία αυτής αυξήθηκε σε 91.231.

Πηγή: www.br.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.