Γερμανία: Η Σαξονία θέλει και πάλι Ρωσικό φυσικό αέριο

Γερμανία: Η Σαξονία θέλει και πάλι Ρωσικό φυσικό αέριο

Μετά το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, το ρωσικό φυσικό αέριο θα πρέπει να ρέει και πάλι στη Γερμανία – τουλάχιστον αν ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Kretschmer κάνει ό,τι θέλει.

Ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ τάχθηκε υπέρ της επανάληψης των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Χρειαζόμαστε μακροχρόνιες συμβάσεις για την προμήθεια υγροποιημένου αερίου από τις ΗΠΑ, το Κατάρ και άλλες αραβικές χώρες.

Επιπλέον, πρέπει επιτέλους να αναπτύξουμε το δικό μας φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα. Και όταν τελειώσει ο πόλεμος, θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουμε ξανά φυσικό αέριο από τη Ρωσία”, δήλωσε ο πολιτικός του CDU στην Bild am Sonntag.

Ερωτηθείς αν αναμένει να επισκευαστεί ο κατεστραμμένος αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1, είπε: “Θα χρειαστούμε φυσικό αέριο από αγωγό, και αυτό είναι δυνατό μόνο με αγωγούς που λειτουργούν.”

“Για να τερματιστεί ο πόλεμος, η Γερμανία θα πρέπει μαζί με άλλες χώρες να πιέσει για μια λύση με διαπραγματεύσεις.

“Χρειάζεται τώρα μια κοινή διπλωματική προσπάθεια από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία. Αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει”.

Δεν διευθετούνται πλέον τα ζητήματα στο πεδίο της μάχης

“Αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν θα οδηγήσουν αυτόματα στην παραχώρηση από την Ουκρανία τμημάτων του εδάφους της, δήλωσε ο Kretschmer.

“Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για τον οποίο η Ουκρανία θα πρέπει να εγκαταλείψει έστω και ένα τετραγωνικό μέτρο του εδάφους της.

Οι πολεμικές ζημιές πρέπει να αποζημιωθούν από τη Ρωσία, οι εγκληματίες πολέμου πρέπει να λογοδοτήσουν.

Με αυτή τη στάση πρέπει να ξεκινήσει κανείς τις ειρηνευτικές συνομιλίες”, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Σαξονίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης