Γερμανία: Σχεδιάζει να πουλήσει μέρος της συμμετοχής στην Lufthansa

Η Γερμανία σχεδιάζει να πουλήσει μέχρι και το ένα τέταρτο της συμμετοχής της (που ανέρχεται στο 20%) στη Lufthansa στις επόμενες εβδομάδες, τόνισε η γερμανική οικονομική υπηρεσία, επικαλούμενη τις θετικές εξελίξεις στη διασωθείσα αεροπορική εταιρεία.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί μέχρι και 5% μετά από την ανακοίνωση.

Το ποσοστό του δημοσίου, στο 20%, εξαγοράστηκε έναντι 300 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διάσωσης για τη γερμανική αεροπορική εταιρεία, καθώς τόσο η εταιρεία όσο και όλος ο τομέας των αερομεταφορών, υπέστη σοβαρό πλήγμα από την κρίση του κορονοϊού.

Η Lufthansa είχε λάβει διάσωση 6 δισ. ευρώ από το γερμανικό ταμείο σταθεροποίησης το οποίο συστήθηκε για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Το εν λόγω ταμείο τόνισε πως θα πουλούσε το συνολικό ποσοστό, το οποίο αυτή τη στιγμή κοστίζει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ, πριν από το τέλος του 2023.

Η Lufthansa σχεδιάζει να εκδώσει νέες μετοχές, πιθανώς πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, για να τη βοηθήσει να επιστρέψει τα κεφάλαια διάσωσης στους φορολογούμενους.

Πηγή: www.airnews.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.