Γερμανία: Νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Επαναφορά των δωρεάν τεστ και υποχρεωτικά καθημερινά τεστ στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ακόμη και για τους εμβολιασμένους, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, το σχέδιο που θα παρουσιάσουν αργότερα σήμερα τα κόμματα που διαπραγματεύονται για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υπό το βάρος του τετάρτου κύματος, το οποίο πλήττει με μεγάλη σφοδρότητα τη Γερμανία και της επαπειλούμενης υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) αναμένεται, όπως μεταδίδει η BILD, να ανακοινώσουν σήμερα τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για μετά τις 25 Νοεμβρίου, οπότε και εκπνέει η περίοδος «κατάστασης επιδημίας εθνικής εμβέλειας».

Επαναφορά των δωρεάν τεστ

Μεταξύ των μέτρων που θα εισηγηθούν τα κόμματα είναι η επαναφορά των δωρεάν διαγνωστικών τεστ, τα οποία καταργήθηκαν στις 11 Οκτωβρίου, η υποχρέωση για καθημερινή διενέργεια τεστ – ακόμη και για εμβολιασμένους και νοσήσαντες – για εργαζόμενους και επισκέπτες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε κέντρα αποκατάστασης και η αύξηση της γονικής άδειας σε περίπτωση που ένα παιδί είτε μολυνθεί είτε πρέπει να μείνει σε καραντίνα είτε μένει αναγκαστικά στο σπίτι επειδή το σχολείο του έχει κλείσει εξαιτίας κρουσμάτων.

Απορρίπτουν τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από χώρους και δραστηριότητες σε όλη την επικράτεια

Επιπλέον, τα κόμματα του συνασπισμού «φωτεινός σηματοδότης» θα ζητήσουν μεγαλύτερη έμφαση στην προώθηση του ενισχυτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19, ειδικά από τους οικογενειακούς γιατρούς στους πιο ηλικιωμένους ασθενείς τους.

Οι τρεις πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι απορρίπτουν ωστόσο το ενδεχόμενο εφαρμογής σε όλη τη χώρα συστήματος αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από χώρους και δραστηριότητες.

Από σήμερα πάντως το σύστημα θα εφαρμοστεί στη Σαξονία, έπειτα από απόφαση της τοπικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.