Γερμανία: Σχεδόν 16.000 απορρίψεις στα σύνορα με Τσεχία και Τιρόλο

Σχεδόν 16.000 άτομα στάλθηκαν πίσω αυτήν την εβδομάδα στα σύνορα προς την Τσεχία και το Τιρόλο. Περίπου 4.500 από αυτά δεν είχαν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των συνοριακών ελέγχων στα σύνορα προς την Τσεχική Δημοκρατία και το αυστριακό κρατίδιο του Τιρόλου, σχεδόν 16.000 άτομα στάλθηκαν πίσω αυτήν την εβδομάδα, Τα 4.522 από αυτά χωρίς αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 100.000 έλεγχοι

Σύμφωνα με μια έκθεση της “Bild am Sonntag“, συνολικά 104.178 άτομα ελέγχθηκαν πριν εισέλθουν στη Γερμανία μεταξύ 14 Φεβρουαρίου και του Σαββάτου, και συνολικά 15.877 άτομα στάλθηκαν πίσω.

Εκτός από την έλλειψη τεστ κορωνοϊού, εκείνοι που απορρίφθηκαν είτε δεν είχαν ψηφιακή εγγραφή ταξιδιού ή δεν ήταν μεταξύ των εξαιρέσεων για είσοδο στη Γερμανία, όπως αυτές που ισχύουν για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε κηρύξει την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία και μεγάλα τμήματα του Τιρόλου στην Αυστρία ως λεγόμενες περιοχές μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Από την περασμένη Κυριακή, μόνο Γερμανοί και αλλοδαποί με άδεια διαμονής και διαμονής στη Γερμανία επιτρέπεται να εισέλθουν από εκεί.

Ισχύουν εξαιρέσεις για οδηγούς φορτηγών και διασυνοριακούς μετακινούμενους με συστηματικά συναφή επαγγέλματα. Πρέπει να υποβληθεί ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού όχι παλαιότερο των 48 ωρών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.