Γερμανία: Σε απεργία εκατοντάδες εργαζόμενοι της Postbank

Σε προειδοποιητική 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο κατεβαίνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε περισσότερα από 40 υποκαταστήματα της γερμανικής Postbank, θυγατρικής της Deutsche Bank, διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς

Αναλυτικότερα, η αύξηση του πληθωρισμού στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης σε υψηλά πολλών ετών έχει προκαλέσει αναταράξεις μεταξύ των ενώσεων των εργαζομένων και των εργοδοτών, με τους υπαλλήλους της Postbank να προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το προσεχές χρονικό διάστημα, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, συνδικάτα και διοικήσεις των τραπεζών στην Γερμανία βρίσκονται σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις αναφορικά με το ύψος των μισθών, ενώ τους προηγούμενους μήνες είχαν πραγματοποιηθεί επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σωματείου εργαζομένων της Postbank, οι διαπραγματεύσεις αφορούν περίπου 15.000 εργαζομένους της τράπεζας.

Σημειώνεται, τέλος, πως η αύξηση του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο στο 5,3% -ποσοστό που συνιστά υψηλό σχεδόν 30 ετών- αποτελεί το βασικό διαπραγματευτικό χαρτί των εργαζομένων που ζητούν σημαντική αύξηση των αμοιβών τους τουλάχιστον κατά 6%, ωστόσο οι διοικήσεις των τραπεζών δεν φαίνεται διατεθειμένες να υπαναχωρήσουν, καθώς προσπαθούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη, εν μέσω έντασης του ανταγωνισμού.

Σε δήλωσή της, η διοίκηση της Deutsche Bank εξέφρασε την λύπη της για την προκήρυξη της 48ωρης απεργίας μετά τον πρώτο γύρο των συνομιλιών, τονίζοντας ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της απεργίας στους πελάτες της Postbank.

Πηγή: ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.