Γερμανία: Σε παγγερμανικό επίπεδο λείπουν ειδικευμένοι εργαζόμενοι

Η Γερμανία είναι αντιμέτωπη με μια τεράστια έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης , Ντέτλεφ Σίλερ προειδοποιεί ότι υπάρχουν ήδη ελλείψεις προσωπικού ,σε επίπεδο ειδικών, σε 70 επαγγέλματα.

«Συνολικά περίπου 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι, εκ των οποίων τα δύο τρίτα ειδικευμένοι, αναζητούνται αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, στην WELT AM SONNTAG.

Η Γερμανία απέχει πολύ από την αντίστοιχη κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία , αλλά τα νέα στοιχεία από το Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο (IW), τα οποία είναι διαθέσιμα στην WELT AM SONNTAG, είναι ανησυχητικά.

Σύμφωνα με το IW , η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων είναι μεγαλύτερη μεταξύ των κοινωνικών παιδαγωγών με 18.300 άτομα. Είναι εξίσου μεγάλη για νοσηλευτές σε οίκους ευγηρίας (17.900) και σε νοσοκομεία (16.700).

Στον κατάλογο με τις περισσότερες ελλείψεις βρίσκονται επίσης 15 επαγγέλματα , όπως ηλεκτρολόγοι (15.500), τεχνικοί υδραυλικών εγκαταστάσεων και κλιματισμού (13.200) και οδηγοί φορτηγών (6700).

Ο απόλυτος αριθμός των ελλείψεων σε εργαζομένους είναι πιθανό μάλιστα να είναι σημαντικά υψηλότερος. Επειδή το ινστιτουτο IW υπολογίζει τα στοιχεία συγκρίνοντας τις θέσεις εργασίας που έχουν εγγραφεί στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης και των ανέργων.

Το γερμανικό Ινστιτουτο IW δινει ιδιαίτερη έμφαση στους οδηγούς φορτηγών, καθώς υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις – και η τάση αυξάνεται κατακόρυφα.

Το δημογραφικό πρόβλημα είναι δραματικό εδώ: μόνο το 13,6 % των οδηγών ειναι ηλικίας κάτω των 35 ετών. «Αυτό θα επιβραδύνει τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις», λέει ο ειδικός για τους ειδικευμένους εργαζόμενος στο IW , Αλεξάντερ Μπούρστεντε.

Πρέπει τώρα να ληφθούν μέτρα προειδοποιεί: «Διαφορετικά απειλούμαστε με συνθήκες όπως η σημερινή κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία».

Πηγή: naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.