Γερμανία: Δείτε σε ποιες πόλεις κερδίζετε χρήματα στα ΜΜΜ

Το επερχόμενο Deutschlandticket θα κοστίζει 49 ευρώ το μήνα. Ποιος όμως θα εξοικονομήσει τα περισσότερα με τη νέα συνδρομή;

Το καλοκαίρι, το εισιτήριο των 9 ευρώ ήταν διαθέσιμο στη Γερμανία για τρεις μήνες. Το ειδικό εισιτήριο είχε μεγάλη επιτυχία, επιτρέποντας στους πολίτες να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη τη Γερμανία.

Τώρα το Deutschlandticket θα ακολουθήσει από τον επόμενο Ιανουάριο – αντί για 9 ευρώ, το εισιτήριο θα κοστίζει τώρα 49 ευρώ.

Αν και αυτό θα είναι μια ανακούφιση από τις τιμές για ορισμένους πολίτες, θα κοστίσει σε άλλους περισσότερο από ό,τι έχουν συνηθίσει.

Σε μια αποκλειστική αξιολόγηση της Bild, η καταναλωτική πύλη Testberichte.de αξιολόγησε περίπου 43 γερμανικές πόλεις με τουλάχιστον 200.000 κατοίκους και τις μηνιαίες συνδρομές τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε εννέα στις δέκα πόλεις, το νέο εισιτήριο Deutschlandticket είναι φθηνότερο από τα προηγούμενα μηνιαία εισιτήρια διαρκείας.

Η μέση εξοικονόμηση είναι 16,80 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με την Bild. Έτσι, οι χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς εξοικονομούν κατά μέσο όρο περίπου 200 ευρώ ετησίως με το παγγερμανικό εισιτήριο.

Οι κάτοικοι του Αμβούργου εξοικονομούν τα περισσότερα χρήματα με το Deutschlandticket

Το φθηνότερο κανονικό εισιτήριο κοστίζει σήμερα 93,70 ευρώ το μήνα στην πόλη. Με το εισιτήριο των 49 ευρώ, η εξοικονόμηση είναι επομένως 44,70 ευρώ το μήνα.

Οι πόλεις της Κολωνίας και της Βόννης ακολουθούν από κοντά. Εκεί, το εισιτήριο κοστίζει περίπου 89,40 ευρώ το μήνα. Οι πελάτες εκεί εξοικονομούν 40,40 ευρώ το μήνα με το Deutschlandticket.

Οι πολίτες της πόλης της Νυρεμβέργης εξοικονομούν λιγότερα από τον μέσο όρο χρημάτων ανά μήνα με το εισιτήριο των 49 ευρώ.

Η μηνιαία κάρτα για τη μητροπολιτική περιοχή της Νυρεμβέργης κοστίζει σήμερα 61,60 ευρώ. Έτσι, οι χρήστες των δημόσιων συγκοινωνιών της Verkehrsbund Großraum Nürnberg (VGN) εξοικονομούν 12,60 ευρώ το μήνα με το Deutschlandticket.

Το εισιτήριο δεν αξίζει τον κόπο σε όλες τις πόλεις που μελετήθηκαν. Εάν ταξιδεύετε μόνο στην πόλη σας, το κανονικό εισιτήριο είναι φθηνότερο στο Schwerin, το Magdeburg και το Potsdam.

Η μηνιαία κάρτα κοστίζει 43,08 ευρώ στο Schwerin, 38,50 ευρώ στο Magdeburg και μόνο 36,17 ευρώ στο Potsdam.

Χαρά και θλίψη: η VGN στο εισιτήριο Deutschlandticket

Η VGN χαιρετίζει επί του παρόντος την εισαγωγή του Deutschlandticket. Σύμφωνα με το VGN, το νέο εισιτήριο προσφέρει στους πελάτες ένα ενιαίο εισιτήριο για τις δημόσιες συγκοινωνίες σε ασυναγώνιστη τιμή. Ωστόσο, η ένωση επισημαίνει επίσης σαφή προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια του εισιτηρίου 9 ευρώ, το ÖPNV κατάφερε να καταγράψει αύξηση των μετακινούμενων επιβατών, αναφέρει η VGN σε δελτίο Τύπου.

Για το λόγο αυτό, η ένωση αναμένει επί του παρόντος ότι το εισιτήριο των 49 ευρώ θα οδηγήσει επίσης σε σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης στο ÖPNV. “Αυτό σημαίνει ότι οι τοπικές μεταφορές στην VGN και σε ολόκληρη τη Γερμανία πρέπει επειγόντως να επεκταθούν”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.