Γερμανία: Σε υψηλό 10ετίας ο σύνθετος ΡΜΙ τον Ιούνιο

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών διαμορφώθηκε ο σύνθετος ΡΜΙ στη Γερμανία, καθώς η ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών έδωσε ώθηση στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο.

Ο σύνθετος ΡΜΙ της IHS Markit (που αντιστοιχεί σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της γερμανικής οικονομίας, σημείωσε άνοδο στις 60,4 μονάδες από τις 56,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2011 και ήταν υψηλότερο των εκτιμήσεων για 57,5 μονάδες.

Η άνοδος αποδίδεται στην ισχυρή ανοδική πορεία του ΡΜΙ υπηρεσιών στις 58,1 μονάδες τον Ιούνιο από τις 52,8 μονάδες τον Μάιο, καθώς οι αρχές συνέχισαν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς για τον κορονοϊό.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τη μεταποίηση κάνουν λόγο για άνοδο στις 64,9 μονάδες από τις 64,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, με τα εργοστάσια στη χώρα να έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους, παρά τα προβλήματα στην προσφορά ημιαγωγών και άλλων ενδιάμεσων αγαθών.

Η ισχυρή παραγωγή σε συνδυασμό με τα επίμονα προβλήματα στον εφοδιασμό, οδήγησαν σε περαιτέρω αύξηση των πιέσεων στις τιμές, με τον πληθωρισμό να ενισχύεται σε επίπεδα-ρεκόρ.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.