Γερμανία: Σε υψηλό σχεδόν 30 ετών ο πληθωρισμός το 2021

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία το 2021, και διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο (σε ετήσια βάση) από το 1993, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Destatis.

Οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκαν 3,1% κατά μέσο όρο το 2021 σε σχέση με το 2020. Ο πληθωρισμός στο προηγούμενο έτος διαμορφώθηκε στο 0,5%.

Η άνοδος του πληθωρισμού προκλήθηκε κυρίως από τη σύγκριση με τις χαμηλότερες τιμές του 2020, ανέφερε ο Georg Thiel, πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η προσωρινή μείωση του ΦΠΑ και η απότομη πτώση των τιμών των προϊόντων ορυκτών πετρελαιοειδών, είχαν επίσης ανοδική επίδραση στο συνολικό ποσοστό του πληθωρισμού.

Τον Δεκέμβριο, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 5,3% σε ετήσια βάση σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο το 2021 στο τέλος του έτους, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.