Γερμανία: Σημαντικά λιγότερα σπίτια προς πώληση

Ο αριθμός των μεγάλων ακινήτων στην αγορά μειώθηκε κατά το ήμισυ, μεταξύ άλλων και λόγω της πανδημίας.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο αριθμός σπιτιών προς πώληση ξαφνικά σχεδόν μειώθηκε κατά το ήμισυ. Τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με το ινστιτούτο έρευνας αγοράς IVD, υπήρχαν ακόμη 659 σπίτια προς πώληση στην πόλη του Μονάχου. Τον Μάρτιο του 2021 ήταν μόνο 362.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των προσφορών έχει μειωθεί τόσο πολύ, επειδή οι πωλητές βλέπουν τα περιουσιακά τους στοιχεία ως επένδυση – “και δεν μπορούν να βρουν μια λογική επένδυση αντικατάστασης σε περίπτωση πώλησής τους”, εξηγεί ο Stephan Kippes, επικεφαλής του ινστιτούτου.

Ενώ ο μέσος αριθμός προσφορών μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του 2019 και 2020 μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά ένα τρίτο (32,6 τοις εκατό, Μάρτιος 2020: 500 προσφορές), τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2021 μειώθηκε κατά επιπλέον πέντε τοις εκατό.

Η κατάσταση είναι παρόμοια και σε άλλες πόλεις της Βαυαρίας. Στη Φύρτη (μείον 53,8 τοις εκατό) και στο Ρέγκενσμπουργκ (μείον 51,8 τοις εκατό), η προσφορά μειώθηκε επίσης κατά περίπου το ήμισυ σε σχέση με το 2019.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.