Γερμανία: Σημαντική αύξηση της διατροφής τέκνων το 2023

Οι ελάχιστες καταβολές διατροφής τέκνων για χωρισμένους γονείς στη Γερμανία πρόκειται να αυξηθούν το 2023.

Οι γονείς που καταβάλλουν τις ελάχιστες πληρωμές θα πρέπει να δαπανούν κατά μέσο όρο 50 ευρώ και 50 λεπτά περισσότερα το μήνα για να συντηρούν το παιδί τους.

Η διατροφή των παιδιών στη Γερμανία θα αυξηθεί το 2023

Από τις αρχές του 2023, το ποσό της διατροφής παιδιών που θα πρέπει να καταβάλλουν οι γονείς που είναι διαζευγμένοι ή σε διάσταση στη Γερμανία για να συντηρούν τα ανήλικα παιδιά τους πρόκειται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Το 2021 οι αυξήσεις στις ελάχιστες πληρωμές κυμαίνονταν από περίπου πέντε ευρώ έως μηδέν, αλλά φέτος θα υπάρξει αξιοσημείωτη αύξηση στα ποσά των υποχρεωτικών πληρωμών, με τη μέση αύξηση να είναι 50 ευρώ και 50 λεπτά το μήνα.

Κατά συνέπεια, τα παιδιά ηλικίας έως έξι ετών θα δικαιούνται ελάχιστη διατροφή 437 ευρώ μηνιαίως, μια αύξηση 41 ευρώ – μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με την αύξηση των τριών ευρώ από το 2021/2022.

Για τα παιδιά ηλικίας έξι έως 11 ετών, η ελάχιστη καταβολή αυξάνεται κατά 47 ευρώ σε τουλάχιστον 502 ευρώ μηνιαίως.

Για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών, οι γονείς θα πρέπει να καταβάλλουν τουλάχιστον 588 ευρώ μηνιαίως.

Τα παιδιά άνω των 18 ετών που συνεχίζουν να σπουδάζουν θα δικαιούνται 628 ευρώ μηνιαίως.

Ωστόσο, αυτά είναι τα ελάχιστα ποσά και αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω ανάλογα με το εισόδημα του γονέα, σύμφωνα με τα ποσοστά που ορίζει ο λεγόμενος πίνακας του Ντίσελντορφ.

Πώς υπολογίζεται η διατροφή στη Γερμανία;

Όλα τα δικαστήρια στη Γερμανία χρησιμοποιούν τον πίνακα του Ντίσελντορφ ως σημείο αναφοράς για τον καθορισμό των υποχρεώσεων διατροφής.

Όλα τα παιδιά στη Γερμανία δικαιούνται διατροφή. Εάν οι γονείς τους χωρίσουν, ο ένας παρέχει διατροφή με τη μορφή στέγασης και διατροφής, ενώ ο άλλος παρέχει διατροφή με τη μορφή χρημάτων.

Η διατροφή των παιδιών καθορίζεται αμέσως μετά τον χωρισμό, σε ποσοστό που συμφωνείται και από τους δύο γονείς.

Οι μονογονεϊκές οικογένειες δικαιούνται πληρωμές διατροφής τέκνου μέχρι το παιδί να ενηλικιωθεί (στα 18), να εγκαταλείψει την εκπαίδευση πλήρους φοίτησης ή να παντρευτεί.

Ο γονέας που καταβάλλει τη διατροφή μπορεί να αφαιρέσει το μισό του επιδόματος τέκνου από την υποχρέωσή του, δεδομένου ότι αυτό υπολογίζεται επίσης ως μέρος του “εισοδήματος” του παιδιού.

Οι πληρωμές διατροφής εκπίπτουν επίσης στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του γονέα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.