Γερμανία: Σκληροί περιορισμοί ελευθερίας για ανεμβολίαστους;

Ο Peter Heinz, επικεφαλής του κρατικού ταμείου ασφάλισης υγείας, ζητά σκληρούς περιορισμούς στην ελευθερία των ανεμβολίαστων. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πειστούν οι άνθρωποι.

Περίπου το 42% του πληθυσμού στη Γερμανία είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού. Αυτό τους δίνει ορισμένα πλεονεκτήματα, για παράδειγμα όταν ταξιδεύουν.

Ωστόσο, ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών μειώνεται σιγά-σιγά. Εξαιτίας αυτής της “κόπωσης από τον εμβολιασμό”, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Κρατικών Ασφαλιστικών Οργανισμών Ρηνανίας-Παλατινάτου, Dr. Peter Heinz, ζητά σκληρούς περιορισμούς στην ελευθερία των ανεμβολίαστων.

Ο επικεφαλής των ιατρών της κρατικής ασφάλισης υγείας απαιτεί: Οι ανεμβολίαστοι δεν επιτρέπεται πλέον να ταξιδεύουν

Αν ο Heinz αποφάσιζε όπως ήθελε, οι κανόνες της πανδημίας θα έπρεπε να αλλάξουν και οι μη εμβολιασμένοι θα έπρεπε να στερηθούν ορισμένα δικαιώματα.

Οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν την ελευθερία να βγάλουν τις μάσκες τους. Δεν θα επιτρέπεται να πηγαίνουν στο γήπεδο, δεν θα επιτρέπεται να πηγαίνουν σε πισίνες, δεν θα επιτρέπεται να ψωνίζουν χωρίς μάσκα. Και οι ανεμβολίαστοι και όσοι έχουν μόνο έναν εμβολιασμό δεν θα επιτρέπεται πλέον να πηγαίνουν διακοπές“, δήλωσε στην εφημερίδα Rhein-Zeitung.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρόκειται για μια κρυφή υποχρέωση εμβολιασμού, “αλλά για ένα αναπόφευκτο συμπέρασμα από μια κατάσταση πανδημίας”.

Αν δίναμε πίσω τις ελευθερίες στους ανεμβολίαστους, θα χάναμε την ευκαιρία να εμβολιάσουμε όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές στους ανθρώπους: “Χωρίς εμβολιασμό, δεν υπάρχουν ελευθερίες. Χωρίς αυτή την πίεση, δεν πρόκειται να πείσουμε τον κόσμο”. Τα ασφάλιστρα εμβολιασμού, από την άλλη πλευρά, τα θεωρεί “παράλογα”.

Η τουριστική εταιρεία Alltours θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους επιβάτες από τον Οκτώβριο και μετά

Για τον Heinz, οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν διακοπές ακόμη και με αρνητικό τεστ.

Εξάλλου, το τεστ δεν προστατεύει. Για παράδειγμα, αν πάτε σε ένα νησί με αρνητικό τεστ, θα μπορούσατε κάλλιστα να μολυνθείτε εκεί, να επιστρέψετε στην πατρίδα σας και να γίνετε φορέας του ιού“.

Δηλαδή μπορείτε να πάτε διακοπές μόνο αν έχετε εμβολιαστεί; Ακριβώς αυτό εφαρμόζει τώρα και η τουριστική εταιρεία Alltours.

Η εταιρεία θέλει να δέχεται στα ξενοδοχεία Allsun που ανήκουν στον όμιλο από τα τέλη Οκτωβρίου ενήλικες επισκέπτες μόνο εάν έχουν προστασία από το εμβόλιο ή απόδειξη ανάρρωσης. “Καθώς υπάρχει πλέον επαρκές εμβόλιο, όλοι οι ενήλικες μπορούν να εμβολιαστούν μέχρι τότε”, δήλωσε η ταξιδιωτική εταιρεία.

Τα παιδιά και οι έφηβοι ηλικίας 2 έως 17 ετών, από την άλλη πλευρά, χρειάζονται μόνο την απόδειξη ενός αρνητικού τεστ.

Πηγή: www.merkur.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.