Γερμανία: Στα ιατρεία το ένα τρίτο των δόσεων εμβολίου τον Απρίλιο

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας δημοσίευσε νέες προβλέψεις παράδοσης για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για τις επόμενες εβδομάδες. Το ένα τρίτο των δόσεων εμβολιασμού προορίζεται για τα ιατρεία.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής για τον εμβολιασμό της Βαυαρίας στις 30 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Markus Söder δήλωσε ότι η κρατική κυβέρνηση αναμένει περίπου 2,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τη Βαυαρία τον Απρίλιο.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο από αυτές πρέπει να πάνε στους γιατρούς.

Τα προγράμματα παράδοσης λαμβάνουν υπόψη την έναρξη του εμβολιασμού σε ιατρεία

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις παράδοσης που δημοσιεύθηκαν από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας (BMG), συνολικά 3.193.500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου αναμένονται στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα και 3.261.900 εκατομμύρια την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Για πρώτη φορά, μεγάλο μέρος των δόσεων έχει αποδειχθεί ότι προορίζεται για ιατρεία – περίπου το ένα τρίτο.

Σε ορισμένα πιλοτικά προγράμματα, για παράδειγμα στο Hof και το Fürth, οι άνθρωποι στη Βαυαρία είναι εδώ και καιρό σε θέση να εμβολιαστούν στον οικογενειακό τους γιατρό.

Στο υπόλοιπο του κρατιδίου, ο εμβολιασμός σε ιατρεία θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου.

Οι παραδόσεις καθυστέρησαν επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι παραδόσεις υπόκεινται σε προγραμματισμό – τελικά, εξαρτάται από το εάν οι κατασκευαστές μπορούν να ανταποκριθούν στις προβλέψεις.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο κατασκευαστής Astrazeneca ανακοίνωσε ξανά προβλήματα παράδοσης.

Με τις νέες δόσεις εμβολιασμού και τη βοήθεια των οικογενειακών ιατρών, το ποσοστό εμβολιασμού στη Βαυαρία θα πρέπει επιτέλους να αυξηθεί σημαντικά.

Ο πρωθυπουργός Markus Söder δήλωσε ότι το ποσοστό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί στη Βαυαρία θα μπορούσε να αυξηθεί από 11% σε 20% έως τα τέλη Απριλίου.

Τα αποθέματα εμβολίων στη Βαυαρία πρέπει να μειωθούν

Προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει τον πρώτο εμβολιασμό σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, το χρονικό διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου εμβολιασμού θα “αυξηθεί στο μέγιστο” – στο βαθμό που αυτό θεωρείται αποδεκτό από τους κατασκευαστές, ανακοίνωσε ο Söder.

Τα αποθεματικά έκτακτης ανάγκης του κρατιδίου της Βαυαρίας θα πρέπει επίσης να διαλυθούν de facto – με εξαίρεση περίπου 10.000 δόσεις εμβολίου.

“Όλα τα υπόλοιπα θα χορηγηθούν για εμβολιασμό”. Επειδή ακόμη και ο πρώτος εμβολιασμός προσφέρει ήδη προστασία, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Το νέο εμβόλιο από τον κατασκευαστή Johnson & Johnson δεν αναφέρεται επί του παρόντος στα σχέδια παράδοσης του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας.

Τα πρώτα δοχεία θα έπρεπε να φτάσουν στη Γερμανία τον Απρίλιο, αλλά υπάρχουν και εδώ προβλήματα παράδοσης.

Η έναρξη της παράδοσης θα μπορούσε τώρα να είναι στα μέσα Απριλίου, το αργότερο τον Μάιο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.