Γερμανία: Στα μαχαίρια super markets – βιομήχανοι για τις τιμές στο ράφι

Οι παραγωγοί τροφίμων βρίσκονται υπό πίεση κόστους και απαιτούν βαριές προσαυξήσεις, σύμφωνα με την Handelsblatt, αλλά το εμπόριο συνεχίζει να κρατά σκληρή στάση.

Για κάποιους, ο καυγάς μεταξύ παραγωγών -εμπόρων παίρνει διαστάσεις “υπαρξιακές”, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Γερμανία: Πόσα θα μείνουν στο πορτοφόλι το 2022;

Πολλοί πελάτες της Edeka ψάχνουν μάταια αυτή τη στιγμή για χυμό φρούτων Granini, σημειώνεται.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση λιανικού εμπορίου τροφίμων στη Γερμανία (Edeka) δεν ήθελε να δεχτεί την αύξηση της τιμής του κατασκευαστή στο 6%.

Η επιχείρηση Eckes-Granini, από την άλλη πλευρά, δεν θέλει πλέον να παραδίδει τα προϊόντα της υπό τις παλιές συνθήκες.

Οι αποτυχίες των καλλιεργειών θα είχαν οδηγήσει σε σημαντικά υψηλότερες τιμές των πρώτων υλών.

Το γυαλί και το ανακυκλωμένο PET για μπουκάλια έχουν επίσης γίνει σπάνια και ακριβότερα και, έτσι, Eckes-Granini δικαιολόγησε τις απαιτήσεις της ως προς τις τιμές.

Η διαμάχη κλιμακώθηκε περαιτέρω όταν η Edeka κυκλοφόρησε τη δική της μάρκα χυμών Albi σε νέα μπουκάλια πριν από μερικές εβδομάδες.

Οι ανταγωνιστές ισχυρίζονται ότι μοιάζουν πολύ με του Granini.

Η οικογενειακή επιχείρηση βλέπει μια “απομίμηση του εμβληματικού μας μπουκαλιού Granini” και τα δικαιώματά της παραβιάζονται.

Πηγή: Capital.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.