Γερμανία: Σταδιακή άρση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Jens Spahn θεωρεί ότι ένα σταδιακό τέλος της απαίτησης χρήσης μάσκας είναι πιθανό ενόψει της απότομης των αριθμών των κρουσμάτων κορωνοϊού – αλλά συνιστά σε περίπτωση αμφιβολίας οι πολίτες να συνεχίσουν να φοράνε μάσκες.

“Σε περίπτωση πτώσης των κρουσμάτων, θα πρέπει να προχωρήσουμε σταδιακά: Σε ένα πρώτο βήμα, η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους μπορεί ουσιαστικά να αρθεί”, δήλωσε ο Spahn τη Δευτέρα στις εφημερίδες της ομάδας μέσων Funke.

Σε περιοχές με πολύ χαμηλό δείκτη επίπτωσης και υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, η υποχρέωση θα μπορούσε σταδιακά να καταργηθεί και σε εσωτερικούς χώρους.

“Ως σύσταση, υπάρχει πάντα ένας απλός κανόνας: Εάν δεν είστε σίγουροι, φορέστε μάσκα – ειδικά όταν ταξιδεύετε και σε συναντήσεις σε εσωτερικούς χώρους. Υπάρχει περισσότερη ασφάλεια μόνο εάν όλοι οι παρευρισκόμενοι είτε εμβολιάζονται είτε υποβάλλονται τακτικά σε τεστ”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.