Γερμανία: “Στερεύει” ο Ρήνος ακριβαίνουν τα ασφάλιστρα!

Η πτώση της στάθμης των υδάτων του Γερμανικού ποταμού Ρήνου, δημιουργεί πονοκέφαλο στις ναυτιλιακές και μεταφορικές εταιρείες, που επιθυμούν να εμπορεύονται και να παραλαμβάνουν αγαθά μέσω της πλωτής οδού.

Μάλιστα η στάθμη προβλέπεται να μειωθεί σε σημείο που είναι απαραίτητη η λήψη παραμετρικής ασφάλισης.

Η χαμηλή στάθμη του νερού σημαίνει ότι τα πλοία δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν φορτωμένα, αυξάνοντας έτσι το κόστος και σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Bloomberg εάν η στάθμη μειωθεί περαιτέρω, η μεταφορά εμπορευμάτων μέσω του ποταμού θα θεωρείται αντιοικονομική.

Ένα σημαντικό ποσοστό του φορτίου που αποστέλλεται στη Γερμανία μεταφέρεται μέσω του Ρήνου σε κάποιο στάδιο του ταξιδιού του, πράγμα που σημαίνει ότι η πολύ χαμηλή στάθμη του ποταμού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο πολύ υψηλές εμπορικές αξίες.

Η χαμηλή στάθμη των υδάτων έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ναυτιλία και την προμήθεια αγαθών, με τις εταιρείες να είναι πιθανό να πληρώσουν περισσότερα για εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς.

Επιπλέον, όταν η στάθμη του ποταμού είναι χαμηλότερη, το κόστος μεταφοράς αυξάνεται και στην περίπτωση του Ρήνου, επιβάλλονται πρόσθετες εισφορές για το φορτίο που θα μεταφερθεί σε περίπτωση που η στάθμη του νερού πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο ή μπορεί να χρησιμοποιηθούν πολλαπλά σκάφη ώστε να ελαφρύνουν τα φορτία και να επιτρέπουν στα πλοία να διασχίζουν ρηχότερα νερά.

Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες που στέλνουν τα αγαθά τους ή αναμένουν παράδοση αγαθών, μέσω του Ρήνου, κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν υψηλότερα έξοδα και κόστη.

Το γεγονός αυτό αποτελεί έναν κίνδυνο διακοπής εργασιών χωρίς υλική ζημιά, που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, ο οποίος μπορεί να καλυφθεί αποτελεσματικά μέσω τις παραμετρικής ασφάλισης.

Φυσικά, η πολύ χαμηλή στάθμη των ποταμών λόγω παρατεταμένης ξηρασίας ή καύσωνα, μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε απώλειες περιουσίας, καθώς και μέσω του κινδύνου της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι παραδοσιακές ασφαλιστικές καλύψεις ενδέχεται να μην παρέχουν επαρκή αποζημίωση, καθιστώντας απαραίτητη μια συμπληρωματική παραμετρική κάλυψη που βασίζεται σε δημόσια διαθέσιμα δεδομένα μετρήσεων.

Αξίζει να εξεταστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της επιβράδυνσης της κυκλοφορίας και του εμπορίου στον ποταμό Ρήνο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει πληθωριστικές επιπτώσεις στα αγαθά, από δομικά υλικά έως ενέργεια.

Πριν μερικά χρόνια, όταν ο Ρήνος δεν ήταν εύκολα προσβάσιμος λόγω της χαμηλής στάθμης, η δυσκολία στις μεταφορές εμπορευμάτων είχε προκαλέσει πλήγμα 0,5% στο γερμανικό ΑΕΠ.

Στο τρέχον πληθωριστικό περιβάλλον και με τις ενεργειακές προκλήσεις της Ευρώπης, θα μπορούσε να καταστήσει την κάλυψη διακοπής εργασιών χωρίς υλική ζημιά ακόμα πιο σημαντική για τις εταιρείες σε όλη την περιοχή.

Λέγεται επίσης ότι τα χαμηλά επίπεδα νερού του Ρήνου αποτελούν αιτία διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας σε ολόκληρο τον γερμανικό μεταποιητικό τομέα, καθώς το εμπόριο μέσω των ποταμών είναι σημαντικό για τη χώρα. Ως εκ τούτου, εάν τα επίπεδα του νερού συνεχίσουν να μειώνονται, ίσως παρατηρηθεί αύξηση των αποζημιώσεων στις εμπορικές ασφαλίσεις.

Πηγή: www.artemis.bm

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.