Γερμανία: Η STIKO συνιστά εμβολιασμό για παιδιά άνω των 12

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών της Γερμανίας (STIKO) επικαιροποίησε πρόσφατα τις συστάσεις της για αναμνηστικό εμβολιασμό COVID για το φθινόπωρο, ώστε να συμπεριλάβει όλους τους ανθρώπους άνω των 12 ετών, ακριβώς τη στιγμή που ο αριθμός των λοιμώξεων αρχίζει να αυξάνεται κατακόρυφα.

Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε αναμνηστικό εμβόλιο στη Γερμανία

Τι πρέπει να ξέρετε για το αναμνηστικό εμβόλιο στη Γερμανία

Αναπόφευκτα, καθώς εισερχόμαστε στο ψυχρότερο εξάμηνο του έτους, ένα άλλο κύμα κοροναϊών στη Γερμανία αρχίζει να επιταχύνεται.

Σε απάντηση, η STIKO επικαιροποίησε τη θέση της σχετικά με τους αναμνηστικούς εμβολιασμούς, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερες ομάδες πληθυσμού είναι πλέον επιλέξιμες για ένα ακόμη εμβόλιο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ποιοι λοιπόν είναι επιλέξιμοι για αναμνηστικό εμβόλιο; Ποιο εμβόλιο χρησιμοποιείται; Ακολουθεί μια επισκόπηση των όσων γνωρίζουμε.

Ποιοι είναι επιλέξιμοι για ένα αναμνηστικό εμβόλιο στη Γερμανία;

Από πριν από περίπου μία εβδομάδα, η θέση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με τα αναμνηστικά εμβόλια έχει επικαιροποιηθεί στις ακόλουθες συστάσεις:

  • Όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω (και τα άτομα ηλικίας 5 έως 11 ετών με ορισμένες παθήσεις) θα πρέπει να κάνουν ένα αναμνηστικό εμβόλιο.
  • Όλα τα άτομα άνω των 60 ετών καθώς και τα κλινικά ευάλωτα άτομα, οι κάτοικοι οίκων ευγηρίας και οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να κάνουν αναμνηστικό εμβόλιο.
  • Άτομα κάτω των 60 ετών χωρίς προϋπάρχουσες παθήσεις δεν χρειάζονται επί του παρόντος αναμνηστικό εμβόλιο.

Τα εμβόλια Omicron είναι πλέον τα μόνα που χρησιμοποιούνται;

Η επιτροπή επικαιροποίησε επίσης τις συστάσεις της για να αναφέρει ότι το αναμνηστικό εμβόλιο θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι ένα προσαρμοσμένο στο Omicron εμβόλιο mRNA και θα πρέπει να χορηγείται έξι μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό ή τη μόλυνση COVID.

Αυτό περιλαμβάνει το εμβόλιο BioNTech / Pfizer (για όσους είναι άνω των 12 ετών) ή το εμβόλιο Moderna για τους άνω των 30 ετών.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Focus, η STIKO δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συστήνει τα προηγούμενα (δηλαδή τα μη προσαρμοσμένα στο Omicron) εμβόλια για τη λεγόμενη “βασική ανοσοποίηση” καθώς και για αναμνηστικά εμβόλια, καθώς “συνεχίζουν να προστατεύουν από τη σοβαρή εξέλιξη της νόσου COVID-19, μεταξύ άλλων και μέσω των παραλλαγών Omicron”, ενώ τα προσαρμοσμένα εμβόλια δεν εγκρίνονται ούτε συνιστώνται για βασική ανοσοποίηση.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει ήδη κάνει βασικό εμβολιασμό συν ένα αναμνηστικό εμβόλιο δεν χρειάζεται να αναζητήσει άλλο προσαρμοσμένο εμβόλιο Omicron, καθώς θεωρείται ότι έχει ήδη επαρκή προστασία.

Πού μπορώ να κάνω αναμνηστικό εμβόλιο στη Γερμανία;

Εάν είστε επιλέξιμοι για αναμνηστικό εμβόλιο αλλά δεν έχετε κάνει ακόμη το εμβόλιο, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό σας. Ορισμένοι οδοντίατροι και φαρμακεία προσφέρουν επίσης εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού, οπότε μιλήστε με τον οικογενειακό γιατρό σας για να δείτε αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Ο αναμνηστικός εμβολιασμός είναι δωρεάν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης