Γερμανία: Στην εφορία τα δεδομένα πωλήσεων στο Ebay Kleinanzeigen

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία του γερμανικού φορολογικού συστήματος, οι διαδικτυακές πλατφόρμες αγορών είναι πλέον υποχρεωμένες να αναφέρουν τις πωλήσεις των χρηστών τους στην αρμόδια φορολογική υπηρεσία (Finanzamt).

Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πωλητές στο Ebay Kleinanzeigen, το Vinted και το Etsy.

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες αγορών πρέπει να μοιράζονται δεδομένα με το Finanzamt

Εάν είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους στη Γερμανία που επωφελείστε από τις υψηλού κινδύνου ανταλλαγές που συμβαίνουν στα βάθη του Ebay Kleinanzeigen, οι πρόσφατες αλλαγές του νόμου θα μπορούσαν κάλλιστα να επηρεάσουν τη μικρή σας παράλληλη δραστηριότητα.

Οι διαδικτυακές αγορές, όπως οι προαναφερθείσες Kleinanzeigen, Vinted και Etsy, υποχρεούνται πλέον να μοιράζονται τις πωλήσεις των χρηστών τους στη Γερμανία με τις τοπικές φορολογικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι εταιρείες θα μοιράζονται τα δεδομένα των χρηστών που πραγματοποιούν περισσότερες από 30 πωλήσεις σε ένα έτος ή πωλούν αγαθά αξίας άνω των 2.000 ευρώ.

Ο νέος νόμος αποσκοπεί στην παροχή μεγαλύτερης διαφάνειας στις συναλλαγές σε διαδικτυακές αγορές και στην αποφυγή απώλειας φορολογικών εσόδων.

Ήρθε η ώρα να κρατάτε αρχείο με τις διαδικτυακές σας πωλήσεις;

Αν είστε διαχρονικός πωλητής Kleinanzeigen, που προσπαθεί απεγνωσμένα να απαλλάξει τη ντουλάπα του από τα πουλόβερ που μαζεύουν σκόνη, μπορεί εύκολα να φτάσετε αυτό το όριο των 30 ειδών μέσα σε ένα χρόνο.

Ωστόσο, μιλώντας στην Berliner Morgenpost, ο φοροτεχνικός Tobias Gerauer δήλωσε ότι οι πωλητές που υπερβαίνουν αυτό το όριο πουλώντας καθημερινά μεταχειρισμένα αντικείμενα θα πρέπει να είναι εντάξει.

Είναι απίθανο να δεχτείτε κάποιο μεγάλο πρόστιμο από το Finanzamt αν πουλάτε κάτω από την αρχική τιμή και δεν επιδιώκετε να βγάλετε κέρδος.

Αλλά η πώληση φωτογραφικών μηχανών, κοσμημάτων, αντίκες και ακριβών αθλητικών παπουτσιών είναι μια άλλη ιστορία.

Για την πώληση ειδών πολυτελείας έως 600 ευρώ ετησίως πρέπει να μεσολαβεί διάστημα 12 μηνών μεταξύ κάθε πώλησης, διαφορετικά, η πώληση θα φορολογηθεί.

Με όλους αυτούς τους νέους κανόνες που πρέπει να θυμάστε, ίσως ήρθε η ώρα για τους “πιστούς” του Kleinanzeigen να κρατούν αρχείο με τα εισοδήματά τους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.