Η Γερμανία έτοιμη να στηρίξει το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Γερμανία είναι έτοιμη να στηρίξει ένα σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, γράφει το Bloomberg, αναφέροντας ως πηγές άτομα που γνωρίζουν το θέμα στην ΕΕ.

«Το Βερολίνο θα στήριζε μια σταδιακή προσέγγιση για αποκλεισμό του ρωσικού πετρελαίου, σε σχέση με κάποιες άλλες επιλογές που έχουν συζητηθεί, όπως το ανώτατο όριο τιμών ή οι μηχανισμοί πληρωμής για την παρακράτηση μέρους των ρωσικών εσόδων», αναφέρει το πρακτορείο.

«Ο αποκλεισμός θα έπρεπε να έρθει αφού παρέλθει μια μεταβατική περίοδος», είπαν οι ίδιες πηγές στο Bloomberg, υπό τον όρο της τήρησης της ανωνυμίας, καθώς «οι διαπραγματεύσεις είναι ιδιωτικές».

Επί του παρόντος, η ΕΕ σχεδιάζει το έκτο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, αναφέρει επίσης το Bloomberg, το οποίο προσπάθησε να επικοινωνήσει με στελέχη τη γερμανικής κυβέρνησης για κάποιο σχόλιο, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Πηγή: iefimerida

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.