Γερμανία: Στήριξη στις χώρες που θα δεχθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία

Η Γερμανία θα προσφέρει τη στήριξή της στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης οι οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με προσφυγικές ροές από την Ουκρανία, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

«Θα προσφέρουμε τεράστια βοήθεια στις χώρες που θα επηρεαστούν, ειδικά στη γειτονική μας Πολωνία, σε περίπτωση προσφυγικών ροών», τόνισε η υπουργός με ανάρτησή της στο Twitter και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τους ομολόγους της στις άλλες κυβερνήσεις, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι ευρωπαϊκοί Μηχανισμοί Συντονισμού και Στήριξης για την Ανθρωπιστική Βοήθεια λειτουργούν ήδη, προκειμένου να προσφέρουν γρήγορα βοήθεια στις γειτονικές χώρες της Ουκρανίας, ανέφερε η κυρία Φέζερ και διαβεβαίωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη τόσο για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων όσο και για πιθανές διαδηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.