Η Γερμανία μεταξύ των καλύτερων χωρών για δημιουργία οικογένειας

Σε μια νέα αξιολόγηση, το Enjoy Travel κατέταξε τη Γερμανία ως μια από τις καλύτερες χώρες για να μεγαλώσει κανείς οικογένεια.

Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και το κόστος ενοικίασης αξιολογήθηκαν για να βαθμολογηθούν πάνω από 100 χώρες από όλο τον κόσμο.

Οι πιο φιλικές προς την οικογένεια χώρες το 2023

Για τη δημιουργία της μελέτης, το Enjoy Travel χρησιμοποίησε ένα “ολοκληρωμένο σύστημα πόντων” για να κατατάξει πάνω από 100 χώρες με βάση πέντε διαφορετικές κατηγορίες.

Οι κατηγορίες αυτές περιλάμβαναν τον Παγκόσμιο Δείκτη Ασφάλειας, την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και στοιχεία από τον ΟΟΣΑ σχετικά με τους μέσους μισθούς. Διερευνήθηκαν επίσης το μέσο κόστος ενοικίασης σε κάθε χώρα και ο Δείκτης Εκπαίδευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον, η κατάταξη έλαβε υπόψη τις πολιτικές κάθε χώρας για την άδεια μητρότητας και πατρότητας, επισημαίνοντας ότι “πολλές χώρες υστερούν, ιδίως όσον αφορά την άδεια πατρότητας με αποδοχές”.

Σε κάθε χώρα δόθηκαν το πολύ 25 βαθμοί με βάση το πόσο φιλική προς την οικογένεια είναι η πολιτική της για τη γονική άδεια. Συνολικά, κάθε χώρα μπορούσε να λάβει το πολύ 150 βαθμούς.

Οι Σκανδιναβικές χώρες κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις των καλύτερων χωρών για να κάνεις παιδιά

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Νορβηγία υπερίσχυσε στην κατάταξη με συνολικά 129 βαθμούς.

Όπως και σε πολλές αξιολογήσεις σχετικά με την ποιότητα ζωής, τη φιλικότητα προς τα παιδιά ή την ευτυχία, οι σκανδιναβικές χώρες κυριάρχησαν αναμενόμενα στη λίστα, καταλαμβάνοντας την πρώτη, την τρίτη, την τέταρτη και την πέμπτη θέση.

Η Σιγκαπούρη κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 126 βαθμούς, με ιδιαίτερα εύσημα στο κρατικό εκπαιδευτικό της σύστημα, το οποίο κατατάσσεται υψηλά από τον ΟΟΣΑ.

Η Δανία κατέλαβε την τρίτη θέση με 126 βαθμούς, ακολουθούμενη από την Ισλανδία και τη Φινλανδία, που έλαβαν αντίστοιχα 125 και 119 βαθμούς.

Η πολιτική γονικής άδειας της Γερμανίας επαινέθηκε

Ισοβαθμώντας με τη Φινλανδία και την Πολωνία, η Γερμανία έλαβε επίσης 199 βαθμούς και κατέλαβε την έβδομη θέση στη διεθνή κατάταξη.

Το γερμανικό σχολικό σύστημα και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αξιολογήθηκαν ιδιαίτερα καλά, με 20 βαθμούς το καθένα.

Η μελέτη επεσήμανε ότι ο μέσος μισθός στη Γερμανία είναι επίσης αισθητά υψηλότερος από ό,τι στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι πολιτικές της Γερμανίας για την άδεια μητρότητας και πατρότητας εκθειάστηκαν επίσης.

Εκτός από την καθιερωμένη άδεια μητρότητας 14 εβδομάδων, και οι δύο γονείς στη Γερμανία δικαιούνται Elternzeit (γονική άδεια), κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούν να ζητήσουν Elterngeld (γονικό επίδομα).

Ενώ μόνο ο γονέας που γεννάει μπορεί να διεκδικήσει επιδόματα μητρότητας, το 2024 η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να καθιερώσει μια περίοδο άδειας δύο εβδομάδων με αποδοχές για τον άλλο γονέα.

Το 2022 η γερμανική κυβέρνηση προχώρησε επίσης στη μεγαλύτερη αύξηση των επιδομάτων για παιδιά (Kindergeld) στην ιστορία της ομοσπονδιακής δημοκρατίας.

10 καλύτερες χώρες για να δημιουργήσετε οικογένεια το 2023

Σύμφωνα με το Enjoy Travel, αυτές είναι οι 10 καλύτερες διεθνείς χώρες για να δημιουργήσετε οικογένεια:

  1. Νορβηγία
  2. Σιγκαπούρη
  3. Δανία
  4. Ισλανδία
  5. Φινλανδία
  6. Πολωνία
  7. Γερμανία
  8. Νέα Ζηλανδία
  9. Ολλανδία
  10. Τσεχία

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε πώς τα πήγαν άλλα κράτη στην κατάταξη, συμβουλευτείτε τον ιστότοπο του Enjoy Travel.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.