Γερμανία: Στο 5,1% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο περισσότερο από τον Ιανουάριο, αλλά με βραδύτερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο, όταν είχε ανακοινώσει το υψηλότερο ποσοστό από το Καλοκαίρι του 1992, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis.

Οι τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο 5,1% σε ετήσια βάση με βάση τα εθνικά πρότυπα, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Με βάση τα εναρμονισμένα με την ΕΕ πρότυπα, οι τιμές διαμορφώθηκαν στο 5,5%, έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 5,4%.

“Το ποσοστό πληθωρισμού παραμένει υψηλό παρά το γεγονός ότι οι επιπτώσεις που προκλήθηκαν από την προσωρινή μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ και της απότομης πτώσης των τιμών πετρελαίου το 2020, δεν έχουν πλέον αντίκτυπο από τον Ιανουάριο του 2022”, ανακοίνωσε η Destatis.

Οι επιπτώσεις που σχετίζονται με την κρίση, όπως τα σημεία συμφόρησης στον εφοδιασμό και η σημαντική άνοδος των τιμών όσο προχωράει η οικονομική ανάκαμψη, καθώς και οι τιμές ενέργειας, συνεχίζουν να διατηρούν τον πληθωρισμό στα ύψη.

“Αυτές οι επιπτώσεις επικαλύπτονται από τις αβεβαιότητες που προκαλεί η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία”, πρόσθεσε η Destatis.

Οι τιμές καταναλωτή σε μηνιαία βάση, σε εθνικά και εναρμονισμένα με την ΕΕ πρότυπα, αυξήθηκαν 0,9%, έναντι εκτιμήσεων για 0,8%.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.