Γερμανία: Στόχος 1 εκ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομίας Altmaier, η Γερμανία θα επιτύχει το στόχο του ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιούλιο. Ο λόγος για αυτό είναι τα αυξημένα προγράμματα επιδότησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν ήδη διεκδικηθεί επιδοτήσεις ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Αυτό είναι περισσότερο από ό,τι σε ολόκληρο το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τον Altmaier, περίπου τα μισά από τα επιδοτούμενα οχήματα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και τα άλλα μισά είναι τα λεγόμενα plug-in υβριδικά οχήματα.
Μέσω των προγραμμάτων τόνωσης της πανδημίας, η επιδότηση αυξήθηκε σημαντικά για άλλη μια φορά.

Για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα που κοστίζουν λιγότερο από 40.000 ευρώ καθαρή τιμή καταλόγου, η επιδότηση είναι πλέον 9.000 ευρώ, ενώ για τα υβριδικά αυτοκίνητα 6.750 ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.