Γερμανία: Στρατηγική εμβολιασμού COVID-19 για παιδιά και εφήβους

Τίτλος: Απαραίτητη στρατηγική εμβολιασμού COVID-19 για παιδιά και εφήβους 2021/2022

Βερολίνο 4 – 5 Μαΐου 2021, Εκδότης: Γερμανικός Ιατρικός Σύλλογος (Ένωση Γερμανικών Ιατρικών Συλλόγων)

Γερμανικό Ιατρικό Συνέδριο (online) – Πρακτικά της απόφασης

Απόφαση

„Κατόπιν αιτήματος των PD Dr. med. Stephan Böse-O’Reilly, Melissa Camara Romero, Dr. med. Roland Freßle, Dr. med. Florian Gerheuser, Dr. med. Andreas Hellmann, Dr. med. Andreas Hölscher, Dr. med. Tilman Kaethner, Dr. med. Heidemarie Lux, Dr. med. Robin T. Maitra, Matthias Marschner, Dr. med. Irmgard Pfaffinger, Dr. med. Christof Stork, Dr. med. Katharina Thiede, Julian Veelken, Dr. med. Gisbert Voigt και PD Dr. med. Birgit Wulff (έντυπο I – 19), το 124ο Γερμανικό Ιατρικό Συνέδριο 2021 αποφασίζει τα ακόλουθα:

Το 124ο Γερμανικό Ιατρικό Συνέδριο 2021 καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναπτύξει άμεσα μια στρατηγική εμβολιασμού COVID-19 για παιδιά και εφήβους και να την εφαρμόσει πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 2021/2022.

Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προώθηση της έρευνας σχετικά με τα εμβόλια για παιδιά και εφήβους κάτω των 16 ετών άμεσα, με βιώσιμο τρόπο και επαρκή οικονομικά και οργανωτικά μέτρα, παραγγελία κατάλληλων εμβολίων και άμεση παράδοσή τους και προληπτική προετοιμασία, εφαρμογή και επικοινωνία σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων, καθώς και υποστήριξη των παιδιάτρων σε ιατρεία, κλινικές και τον τομέα της δημόσιας υγείας (ÖGD) ως συνδετικό κρίκο επικοινωνίας και βραχυπρόθεσμου εμβολιασμού.

Λόγοι της απόφασης

Περίπου το 14% του πληθυσμού είναι νέοι κάτω των 16 ετών και δεν μπορούν να εμβολιαστούν με τα διαθέσιμα εμβόλια COVID-19.

Προκειμένου να επιτευχθεί ανοσία κατά της πανδημίας SARS-CoV-2 στη χώρα μας, αυτό το κενό πρέπει να καλυφθεί.

Τα παιδιά και οι έφηβοι αντιμετωπίζουν επίσης σημαντικούς κινδύνους για την υγεία ως αποτέλεσμα της νόσου SARS-CoV-2. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανοσία για αυτήν την ομάδα πρέπει επίσης να επιτευχθεί μέσω εμβολιασμού και όχι μέσω μόλυνσης.

Το δικαίωμα στην εκπαίδευση μέσω κέντρων παιδικής φύλαξης (σ. σ. παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία) και σχολείων κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021/2022 μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με έγκαιρο εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19.

Χωρίς έγκαιρο εμβολιασμό, ειδικά για τα μικρότερα παιδιά, ένα νέο lockdown για αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα οδηγήσει σε περαιτέρω σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών.

Οι οικογένειες με παιδιά μπορούν να ανακτήσουν ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία μόνο εφόσον εμβολιαστούν τα παιδιά τους“.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.