Κανονισμός Γερμανία: Σύγχυση με τις ειδικές προσφορές στο εμπόριο

Κάποιοι από εσάς μπορεί να το έχετε ήδη παρατηρήσει κατά τη διάρκεια των αγορών σας: Εδώ και μερικές εβδομάδες, οι τιμές των ειδικών προσφορών έχουν αλλάξει. Ο λόγος είναι ένας νέος κανονισμός. Αλλά πολλά είναι ασαφή.

Τα ψώνια μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένα αυτή τη στιγμή, όταν κοιτάζετε τις τιμές των ειδικών προσφορών. Οι έμποροι ακολουθούν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις αυτή τη στιγμή. Ο λόγος είναι ένας νέος κανονισμός που τέθηκε σε ισχύ τον Μάιο.

Όσοι διαφημίζουν μειώσεις τιμών είναι πλέον υποχρεωμένοι να αναφέρουν τη χαμηλότερη συνολική τιμή του προϊόντος τις τελευταίες 30 ημέρες.

Αλλά επειδή πολλά πράγματα είναι ασαφή, υπάρχει μεγάλη σύγχυση στο εμπόριο.

Η βιομηχανία είναι σαστισμένη στη Γερμανία

Οι έμποροι λιανικής πώλησης εφαρμόζουν τον κανονισμό με διαφορετικούς τρόπους: Κάποιος γράφει τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 30 ημερών ή τη συνιστώμενη τιμή λιανικής πώλησης του κατασκευαστή δίπλα στην τιμή προσφοράς, άλλοι δεν δίνουν πλέον καμία τιμή σύγκρισης για τις ειδικές προσφορές. Ορισμένοι έμποροι διαφημίζουν όπως και πριν.

Το πρόβλημα: ο κλάδος είναι κάπως αμήχανος ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της νέας οδηγίας της ΕΕ που τέθηκε σε ισχύ.

Σύμφωνα με τον Γερμανικό Εμπορικό Σύλλογο, υπάρχει μεγάλη νομική αβεβαιότητα. Ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστεί στην πράξη αυτή η νέα οδηγία για τις ενδείξεις τιμών θα αποσαφηνιστεί πιθανότατα μόνο από τα δικαστήρια.

Η οδηγία θα πρέπει να προστατεύει από αμφίβολες προσφορές

Οι έμποροι λιανικής πώλησης προετοιμάζονται ήδη για προειδοποιήσεις από διάφορους οργανισμούς, οι οποίοι πιθανώς θα αναλάβουν νομική δράση.

Σύμφωνα με ειδικούς του λιανεμπορίου, πολλά σούπερ μάρκετ δεν διαθέτουν την απαραίτητη πληροφορική με την οποία θα μπορούσαν να αποδείξουν σε περίπτωση αμφιβολίας πότε και πού ίσχυε ποια τιμή για το αντίστοιχο προϊόν τις προηγούμενες 30 ημέρες. Ο κλάδος θεωρεί επίσης τον εαυτό του υπεύθυνο.

Η οδηγία της ΕΕ για μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές οφείλεται κυρίως σε αμφιλεγόμενες πρακτικές εκπτώσεων, μερικές από τις οποίες συναντώνται σε καταστήματα επίπλων και στρωμάτων.

Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες είναι πιθανό να μείνουν κάπως μπερδεμένοι ως προς το πόσο πραγματικά εξοικονομούν από τις προσφορές.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.