Γερμανία: Σύγκρουση εμπορικών αμαξοστοιχιών – κλειστή η γραμμή

Δύο εμπορευματικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στη γραμμή Enno μεταξύ Lehrte και Wolfsburg. Αυτό έχει συνέπειες για τη σύνδεση ICE μεταξύ Ανόβερου και Βερολίνου

Δύο εμπορευματικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν κοντά στο Γκίφχορν της Κάτω Σαξονίας το πρωί της Πέμπτης. Η σύγκρουση προκάλεσε τον μερικό εκτροχιασμό αρκετών βαγονιών – μια εναέρια γραμμή υπέστη επίσης ζημιές.

Επιπλέον, αέριο διέρρευσε από ένα κατεστραμμένο βαγόνι, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Λόγω των επισκευών, η γραμμή μεταξύ Λέρτε και Βόλφσμπουργκ είναι εντελώς κλειστή, ενώ έχει ήδη δημιουργηθεί υπηρεσία αντικατάστασης των σιδηροδρόμων.

Το ατύχημα έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην υπεραστική κυκλοφορία μεταξύ Ανόβερου και Βερολίνου.

Μια εμπορική αμαξοστοιχία είχε σταματήσει στο Leiferde λόγω αντίστοιχου σήματος, μια επόμενη εμπορική αμαξοστοιχία χτύπησε την αμαξοστοιχία για αρχικά ανεξήγητους λόγους, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας που έπεσε από πίσω τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο μηχανοδηγός της πρώτης αμαξοστοιχίας τραυματίστηκε ελαφρά.

Σύγκρουση εμπορευματικών αμαξοστοιχιών – εκρηκτικό αέριο διαφεύγει

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κατά τη σύγκρουση πολλά βαγόνια βγήκαν από τη γραμμή και ανατράπηκαν εν μέρει.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η ποσότητα του εκρηκτικού αερίου προπανίου που διέφυγε έπρεπε να διερευνηθεί. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για το κοινό, επειδή ο τόπος του ατυχήματος βρισκόταν στη μέση ενός δάσους.

Οι αμαξοστοιχίες ICE μεταξύ Ανόβερου και Βερολίνου πρέπει να εκτρέπονται και προς τις δύο κατευθύνσεις μέχρι να επισκευαστεί η γραμμή.

Αυτό θα προκαλέσει καθυστέρηση περίπου μιας ώρας. Η σύνδεση IC μεταξύ Ανόβερου – Στένταλ – Λειψίας επηρεάζεται επίσης. Εδώ, η εταιρεία μιλάει επίσης για μια επιπλέον ώρα ταξιδιού.

Το τοπικό τρένο RE30, το οποίο εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Ανόβερου και Lehrte, ωστόσο, οι εργαζόμενοι πρέπει να υπολογίζουν σε καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με τη σιδηροδρομική εταιρεία Enno και την πυροσβεστική υπηρεσία, η επισκευή της εναέριας γραμμής θα διαρκέσει αρκετές ημέρες ακόμη.

Ο σιδηρόδρομος συμβουλεύει στο Twitter να ελέγχετε τακτικά τη σύνδεσή σας στην ιστοσελίδα του σιδηροδρόμου ή στην εφαρμογή DB Navigator.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.