Γερμανία: Συλλήψεις για σχέδιο απαγωγής του υπουργού Υγείας

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν χθες τέσσερα άτομα που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να απαγάγουν τον Γερμανό υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και να προξενήσουν δολιοφθορές σε ενεργειακές υποδομές.

Γερμανία: Αρνητές του κορονοϊού σχεδίαζαν απαγωγή του υπουργού Υγείας

«Είναι μια μικρή ομάδα αλλά είναι πολύ επικίνδυνη», είπε ο Λάουτερμπαχ.

«Οι διαμαρτυρίες κατά των υγειονομικών μέτρων έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί, αλλά εδώ δεν πρόκειται μόνο για τον κορωνοϊό», είπε.

Οι ύποπτοι σχετίζονταν με ομάδες που διαμαρτύρονταν κατά των υγειονομικών μέτρων, καθώς και με το ακροδεξιό κίνημα των Πολιτών του Ράιχ, που αμφισβητεί τους θεσμούς του σύγχρονου γερμανικού κράτους.

Οι συλληφθέντες επικοινωνούσαν μέσω ομάδας που ονομαζόταν Ενωμένοι Πατριώτες. «Στόχος τους ήταν να προξενήσουν συνθήκες πολέμου και να ανατρέψουν το δημοκρατικό πολίτευμα», ανέφερε η εισαγγελία της πόλης Κομπλέντς.

Στη διάρκεια των ερευνών σε 20 σπίτια σε διάφορα σημεία της Γερμανίας κατασχέθηκαν όπλα, πυρομαχικά, μετρητά, ράβδοι χρυσού, ασημένια νομίσματα και πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προξένησαν αντιδράσεις σε μερίδα του γερμανικού πληθυσμού.

Τα σχέδια του καγκελαρίου Σολτς για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς του συνόλου του ενήλικου πληθυσμού δεν προχώρησαν, καθώς δεν υπήρχε πλειοψηφία στη βουλή, ενώ την περασμένη εβδομάδα ναυάγησαν –για τον ίδιο λόγο– τα σχέδια για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των άνω των 60 ετών.

Περίπου 76% των Γερμανών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό χαμηλό σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία ή η Ισπανία.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.