Γερμανία: Συμφωνία για νομιμοποίηση της κάνναβης

Στη νομιμοποίηση της χρήσης και του εμπορίου κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους συμφώνησαν οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι στη Γερμανία.

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ όταν συγκροτηθεί η επόμενη γερμανική κυβέρνηση και θα κατατεθεί ο σχετικός νόμος στη Μπούντεσταγκ ενώ θα υπάρξει ένα πλαίσιο εποπτείας και αποτίμησης του νόμου για τέσσερα έτη από την ημέρα ψήφισης του νόμου.

Οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι πίεζαν αρκετά ώστε να προχωρήσει αυτό το θέμα, παρά τις αντιρρήσεις των Σοσιαλδημοκρατών.

Μέχρι στιγμής η χρήση κάνναβης επιτρέπεται στη Γερμανία μόνο για ιατρικούς λόγους.

Η συμφωνία προβλέπει πως η πώληση θα πραγματοποιείται ελεγχόμενα και μόνο σε ενηλίκους και το συγκεκριμένο προϊόν θα βρίσκεται διαθέσιμο μόνο σε εγκεκριμένα καταστήματα.

Έτσι θα εξασφαλίζεται ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων και θα εξασφαλίζεται η απαγόρευση πώλησης στους ανηλίκους.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι τώρα εάν θα επιτρέπεται και η καλλιέργεια κάνναβής στην Γερμανία ή θα πραγματοποιούνται μόνο εισαγωγές του προϊόντος από τρίτες χώρες.

Η νομιμοποίηση της επίμαχης ουσίας αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα του γερμανικού κράτους κατά 4.7 δις ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ ενώ οι πόροι που έως τώρα χρησιμοποιούνταν για την καταστολή θα εξοικονομηθούν και θα διοχετευτούν σε άλλους τομείς.

Πηγή: Documento

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.