Γερμανία: Συμφωνία μεταξύ της Lufthansa και του προσωπικού

Ακυρώνει πτήσεις η Lufthansa από Φρανκφούρτη - Μόναχο

Η συμφωνία της περασμένης εβδομάδας μεταξύ της Lufthansa και των πιλότων της φέρνει μόνο μια ειρήνη συλλογικών διαπραγματεύσεων για λιγότερο από δέκα μήνες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει σημαντικές μισθολογικές αυξήσεις, ενώ τα ανοιχτά θέματα θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης έως τις 30 Ιουνίου 2023, όπως ανέφεραν τη Δευτέρα η εταιρεία και το συνδικάτο Vereinigung Cockpit.

Μέχρι τότε ισχύει η υποχρέωση “ειρήνης”, οπότε οι επιβάτες δεν χρειάζεται να φοβούνται περαιτέρω απεργίες των πιλότων προς το παρόν.

Οι περίπου 5.000 πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας της Lufthansa και της θυγατρικής της Lufthansa Cargo, που δραστηριοποιείται στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών, θα λάβουν αυξήσεις στις βασικές μηνιαίες αποδοχές τους σε δύο στάδια.

Αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2022 και ξανά την 1η Απριλίου 2023, ο πίνακας θα αυξηθεί κατά 490 ευρώ μεικτά. Ειδικά για τους νέους στις χαμηλότερες μισθολογικές ομάδες, αυτό σημαίνει σημαντικές διψήφιες ποσοστιαίες αυξήσεις.

Η Lufthansa ανέφερε περίπου 20 τοις εκατό περισσότερα για τους νέους συγκυβερνήτες, ενώ οι κυβερνήτες στην τελευταία βαθμίδα θα λάβουν 5,5 τοις εκατό περισσότερα χρήματα. Οι αυξήσεις είναι υψηλότερες από την τελευταία δημόσια προσφορά της εταιρείας.

Ο εμπειρογνώμονας σε θέματα τιμολογίων VC Marcel Gröls χαρακτήρισε τις αυξήσεις ως “ικανοποιητικές”. Είπε επίσης ότι έγινε ένα ακόμη βήμα προς μια βιώσιμη εταιρική σχέση.

Ο Gröls δήλωσε: “Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο στη Lufthansa”. Ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Lufthansa, Michael Niggemann, ανακοίνωσε έναν εμπιστευτικό διάλογο με τη Vereinigung Cockpit για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης