Γερμανία: Συναγερμός για μαύρο πάγο στα βορειοανατολικά

Λόγω του κινδύνου μαύρου πάγου (Glatteis), η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας προειδοποίηση για κακοκαιρία για όλα τα ανατολικά ομόσπονδα κρατίδια, καθώς και για το Αμβούργο και το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

“Παγωμένη βροχή με μαύρο πάγο θα πρέπει να αναμένεται ακόμη και σήμερα το απόγευμα, ιδίως στα ανατολικά και βορειοανατολικά”, αναφέρεται τώρα.

Λόγω του μαύρου πάγου στο Αμβούργο, σημειώθηκαν περισσότερα από 200 τροχαία ατυχήματα και πτώσεις στις ολισθηρές επιφάνειες, δήλωσε η πυροσβεστική, κάνοντας λόγο για εξαιρετικά μεγάλο όγκο επιχειρήσεων.

“Όλα τα ασθενοφόρα μας είναι σε συνεχή χρήση”. Ένα γυμναστήριο έχει δημιουργηθεί ως κεντρικό ιατρικό σημείο για επείγοντα χειρουργικά περιστατικά.

Η πυροσβεστική και η αστυνομία ζήτησαν επειγόντως από όλους τους κατοίκους του Αμβούργου να μην εγκαταλείψουν προς το παρόν τα διαμερίσματα και τα σπίτια τους και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

“Η επείγουσα παράκλησή μας: Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους και καλέστε το 112 μόνο σε περίπτωση απειλητικής για τη ζωή ασθένειας ή τραυματισμού”, ανέφεραν.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της Γερμανίας, η DWD ήρε την αντίστοιχη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα – η οποία ίσχυε ακόμη και το πρωί για τμήματα όλων των ομόσπονδων κρατιδίων.

Προειδοποίηση για μαύρο πάγο σε πάρκα στο Βερολίνο και το Βρανδεμβούργο

Οι επισκέπτες θα πρέπει να απέχουν προς το παρόν από τις εκδρομές και τους περιπάτους σε πάρκα και κήπους στο Πότσνταμ, το Βερολίνο και το Βρανδεμβούργο λόγω των παγωμένων συνθηκών. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Ίδρυμα Πρωσικών Ανακτόρων και Κήπων Βερολίνου-Βρανδεμβούργου (SPSG). Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) προειδοποίησε για μαύρο πάγο λόγω παγωμένης βροχής.

Μαύρος πάγος: Και ποιος πληρώνει σε περίπτωση ατυχήματος;

Συναγερμός για μαύρο πάγο! Σε πολλά μέρη της Γερμανίας, οι δρόμοι ήταν και είναι ακόμη και σήμερα ολισθηροί σαν γυαλί. Όταν οι δρόμοι γίνονται ολισθηροί, το ερώτημα παραμένει: Ποιος ευθύνεται σε περίπτωση ατυχήματος;

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίεςΕιδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης