Γερμανία: Συνδικάτα ζητούν περισσότερες αποδοχές για εργαζόμενους

Τα συνδικάτα ζητούν 10,5% περισσότερες αποδοχές για τους περίπου 2,5 εκατομμύρια υπαλλήλους της ομοσπονδιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επισημαίνουν τον υψηλό πληθωρισμό και την ταχεία αύξηση των τιμών της ενέργειας. Οι εργοδότες είχαν ζητήσει αυτοσυγκράτηση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα σφιχτά ταμεία των δήμων.

Το συνδικάτο Verdi και η ένωση δημοσίων υπαλλήλων ζητούν 10,5% περισσότερες αποδοχές για τους ομοσπονδιακούς και δημοτικούς υπαλλήλους.

Ο πρόεδρος της Verdi Frank Werneke δήλωσε μετά από κοινή συνεδρίαση της επιτροπής συλλογικών διαπραγματεύσεων ότι θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 500 ευρώ περισσότερα το μήνα.

Περισσότερα χρήματα επίσης για μαθητευόμενους και εκπαιδευόμενους στη Γερμανία

Η αμοιβή των ασκούμενων θα πρέπει να αυξηθεί κατά 200 ευρώ μηνιαίως. Τα συνδικάτα επιθυμούν η συλλογική σύμβαση να έχει διάρκεια δώδεκα μηνών. Η συμφωνία θα εφαρμοστεί ταυτόχρονα και με το ίδιο περιεχόμενο και στους δημοσίους υπαλλήλους.

Τα συνδικάτα επισημαίνουν τον υψηλό πληθωρισμό στη Γερμανία

Ο Werneke αναφέρθηκε στις υψηλές τιμές των τροφίμων και της ενέργειας. Έσκαβαν βαθιές τρύπες στους προϋπολογισμούς των εργαζομένων – και αυτό μετά από δύο χρόνια κατά τα οποία είχαν ήδη υπάρξει πραγματικές μισθολογικές απώλειες. Η απάντηση σε αυτό πρέπει να είναι η αποτελεσματική ανάπτυξη των συλλογικών μισθών.

Ο επικεφαλής της ένωσης των δημοσίων υπαλλήλων, Ulrich Silberbach, ανακοίνωσε σκληρές διαπραγματεύσεις. Είπε ότι οι ομοσπονδιακές και τοπικές κυβερνήσεις έχουν ήδη έλλειψη 360.000 υπαλλήλων λόγω μη ανταγωνιστικών μισθών.

Οι εργοδότες στη Γερμανία επισημαίνουν τα σφιχτά ταμεία

Η Ένωση Δημοτικών Εργοδοτών (VKA) είχε εκ των προτέρων ζητήσει συγκρατημένο μισθολογικό αίτημα.

Η πρόεδρος της VKA και διαπραγματευτής Karin Welge δήλωσε ότι οι δήμοι, τα δημοτικά νοσοκομεία, τα ταμιευτήρια και άλλες δημοτικές επιχειρήσεις βρίσκονται υπό τεράστια οικονομική πίεση λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας Corona και του πολέμου στην Ουκρανία.

Πολλοί δήμοι είχαν σημαντικά παλαιά χρέη. Το επενδυτικό ανεκτέλεστο των δήμων ανέρχεται σε περίπου 159 δισεκατομμύρια ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.