Γερμανία: Τα συνδικάτα ζητούν πλαφόν στις τιμές της ενέργειας

Τα γερμανικά συνδικάτα ζητούν περιορισμό στις τιμές της ενέργειας, προειδοποιώντας ότι αν διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία, αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για την οικονομία, τη βιομηχανία και τα νοικοκυριά.

«Αν θα υπάρξει πάγωμα του εφοδιασμού από τη Ρωσία ή εμπάργκο από τη Δύση στο φυσικό αέριο – οι συνέπειες για τη γερμανική οικονομία, για τις θέσεις εργασίας και την ευημερία θα ήταν σοβαρές», δήλωσε ο επικεφαλής της IG Metall Γεργκ Χόφμαν στην «Rheinische Post».

Ο Χόφμαν ζητά να μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας: «Χρειαζόμαστε ανώτατο όριο στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης:

Οι τιμές πρέπει να περιοριστούν για κατανάλωση έως και 8.000 κιλοβατώρες ετησίως και μετά από αυτό το όριο θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ η τιμή της αγοράς», είπε ο Χόφμαν.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου Verdi, Φρανκ Βέρνεκε, απαιτεί κάτι ανάλογο: «Πρέπει να υπάρξει ένα όριο στην τιμή του φυσικού αερίου εγγυημένο από το κράτος στο επίπεδο του 2021 για όγκο 12.000 κιλοβατώρων, για παράδειγμα», δήλωσε ο Βέρνεκε στην «Augsburger Allgemeine». Αυτό αντιστοιχεί στην κατανάλωση μιας μέσης τετραμελούς νοικοκυριού.

Λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, η πρόεδρος της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB), Γιασμίν Φαχίμι, ζητά να μοιραστούν τα βάρη:

«Πρέπει να επαναφέρουμε τον φόρο περιουσίας. Άτομα με μικρά και μεσαία εισοδήματα χρειάζονται φορολογικές ελαφρύνσεις.

Σε αντάλλαγμα, όσοι έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα», τονίζει η Φαχίμι.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.