Γερμανία: Το συνδικάτο Verdi καλεί σε απεργίες στα αεροδρόμια

Μετά από αρκετούς γύρους διαπραγματεύσεων χωρίς αποτέλεσμα, το συνδικάτο καλεί και πάλι σε προειδοποιητικές απεργίες τη Δευτέρα. Προς το παρόν επηρεάζονται έξι αεροδρόμια.

Η Verdi καλεί το προσωπικό ασφαλείας ελέγχου επιβατών σε διάφορα γερμανικά αεροδρόμια να προχωρήσει σε προειδοποιητική απεργία διάρκειας μιας ημέρας τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, οι απεργίες θα πραγματοποιηθούν στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, της Κολωνίας/Βόννης, του Βερολίνου, της Βρέμης, του Ανόβερου και της Λειψίας.

Οι προειδοποιητικές απεργίες εντάσσονται στο πλαίσιο της μισθολογικής διαμάχης μεταξύ της Verdi και της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εταιρειών Ασφαλείας Αεροπορίας (BDLS).

Το συνδικάτο διαπραγματεύεται μια νέα συλλογική σύμβαση με την ένωση εργοδοτών για περίπου 25.000 υπαλλήλους ασφαλείας σε όλη τη Γερμανία.

Είχαν ήδη πραγματοποιηθεί προειδοποιητικές απεργίες σε μεμονωμένα αεροδρόμια στα τέλη Φεβρουαρίου μετά από δύο γύρους διαπραγματεύσεων χωρίς αποτέλεσμα.

Στις αρχές Μαρτίου, ο τρίτος γύρος επίσης δεν οδήγησε σε αποτέλεσμα. Η Verdi χαρακτήρισε την προσφορά των εργοδοτών “ανεπαρκή”.

Μετά τις τελευταίες συνομιλίες, η Ομοσπονδιακή Ένωση Εταιρειών Ασφάλειας Αερομεταφορών είχε μιλήσει για προσέγγιση, αλλά οι ιδέες εξακολουθούσαν να απέχουν πολύ.

Η Verdi θέλει δωδεκάμηνη σύμβαση και αύξηση του ωρομισθίου κατά τουλάχιστον ένα ευρώ.

Οι μισθοί των ελεγκτών αποσκευών και του προσωπικού θα φθάσουν στο επίπεδο των υπαλλήλων στον τομέα ελέγχου επιβατών, ενώ οι υπάλληλοι στην ασφάλεια των αεροσκαφών και στον έλεγχο της κάρτας επιβίβασης θα αμείβονται ομοιόμορφα σε όλη τη Γερμανία.

Οι δύο πλευρές σχεδιάζουν να συναντηθούν στο Βερολίνο στις 16 και 17 Μαρτίου για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.