Γερμανία: Συνταξιούχος αγόρασε 33.333 εισιτήρια για παιδιά

Ο ηλικιωμένος άντρας από τη Γερμανία αγόρασε 33.333 εισιτήρια για τον τοπικό ζωολογικό κήπο, με την ιδέα να τα μοιράσει δωρεάν στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς της γερμανικής πόλης.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να κάνω κάτι για τα παιδιά και τη μόρφωσή τους» εξήγησε ο συνταξιούχος Χορστ Έσλερ στη διευθύντρια του τοπικού ζωολογικού κήπου, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα “Bild”.

«Θα αγοράσω μια σειρά εισιτηρίων για τον ζωολογικό κήπο. Σχολικές τάξεις και ομάδες από νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν» ανέφερε ο γενναιόδωρος συνταξιούχος στη Δρ Σέχκα.

Προηγουμένως, ο Έσλερ είχε ήδη εκπλήξει ευχάριστα τα στελέχη του ζωολογικού πάρκου κάνοντας την υψηλότερη ατομική δωρεά στην ιστορία του κήπου.

Ο συνταξιούχος δώρισε 750 χιλ. ευρώ. «Αυτά τα χρήματα θα πρέπει να ωφελήσουν τα ζώα του ζωολογικού κήπου» σχολίασε ο Έσλερ, που δικαιολόγησε την πράξη του ως μια υπόσχεση που είχε δώσει στη μακαρίτισσα τη γυναίκα του να βοηθάει τους άλλους.

«Τρέλα. Είμαστε εντελώς ενθουσιασμένοι» είπε η Δρ Σέχκα για τη δωρεά του Γερμανού συνταξιούχου.

«Ειδικά έπειτα από αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο, είμαστε πολύ χαρούμενοι να ευχαριστήσουμε τον κ. Έσλερ για τη δωρεά του. Θα μπορέσουμε να προσφέρουμε δωρεάν είσοδο στο ζωολογικό πάρκο σε τόσες πολλές σχολικές τάξεις και γκρουπ από τους παιδικούς σταθμούς» ανέφερε η διευθύντρια του κήπου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δωρεά φτάνει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το ζωολογικό πάρκο, καθώς εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού δεν επιτρέπονταν οι σχολικές εκδρομές εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ελπίζουμε ότι μετά τις διακοπές του καλοκαιριού θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά τις πόρτες μας στα γκρουπ από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς» ανέφερε η επικεφαλής του ζωολογικού πάρκου, Σιμόν Σέχκα.

«Δεν θέλω οι γενιές που θα έρθουν να γνωρίσουν τα άγρια ζώα από εικόνες σε βιβλία ή από την τηλεόραση. Καταστροφές όπως οι φωτιές στην Αυστραλία θα έπρεπε να μας δείξουν ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι» σχολίασε ο συνταξιούχος.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: sputniknews | Με πληροφορίες: BILD

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.