Γερμανία-Σύσκεψη αρχηγών: Παράταση lockdown και άλλα πολλά

Από τις 2 μ.μ. σύσκεψη αρχηγών στη Γερμανία. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των γερμανικών κρατιδίων θα συζητήσουν σχετικά με το πώς να προχωρήσουν στην κρίση της πανδημίας.

Ορισμένα σημεία ενέχουν ιδιαίτερα υψηλές δυνατότητες διαμάχης, όπως φαίνεται ήδη στο σχέδιο ψηφίσματος.

Κατά συνέπεια, μεταξύ άλλων, η παράγραφος που προβλέπει περαιτέρω σύσφιξη μέτρων για περιοχές με συχνότητα άνω των 100 είναι σε αγκύλες.

Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη. Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για νυχτερινή απαγόρευση εξόδου έως τις 5 π.μ., “εκτός εάν υπάρχουν σοβαροί λόγοι”. Η ώρα έναρξης παραμένει ανοιχτή εδώ – θα πρέπει σε αυτό το σημείο επίσης να γίνει διαπραγμάτευση.

Το GRland.info θα βρίσκεται σε ζωντανή μετάδοση και επιμέλεια στην Ελληνική γλώσσα λεπτό προς λεπτό των σημαντικών εξελίξεων της σημερινής ημέρας. Κάνε Like και μείνε συντονισμένος

Γίνεται επίσης λόγος για το κλείσιμο σχολείων και κέντρων παιδικής μέριμνας ή για το μη άνοιγμά τους, εφόσον οι παιδαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι μαθητές δεν μπορούν να υποβάλονται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Από μια επίπτωση 200 και άνω, θα μπορούσαν να κλείσουν τα σχολεία και τα κέντρα παιδικής μέριμνας.

Θα μπορούσε επίσης να υπάρξει διαμάχη σχετικά με το θέμα των ταξιδίων: Είναι ακόμη εντελώς ανοιχτό εάν θα πρέπει να υπάρχει υποχρέωση καραντίνας και τεστ για όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό στο μέλλον, ανεξάρτητα από τα περιστατικά εκεί. Αυτό το σημείο του προσχεδίου βρίσκεται επίσης σε αγκύλες.

Σε ένα πράγμα, ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει συμφωνία: Το lockdown με αυστηρούς περιορισμούς επαφής θα παραταθεί έως και μετά το Πάσχα – η ημερομηνία 18 Απριλίου ήδη έχει καθοριστεί στο σχέδιο ψηφίσματος.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.