Γερμανία: Σύσταση για 3η δόση εμβολίου σε όλους άνω των 18 ετών

Η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμού (Stiko) ετοιμάζεται να εκδώσει γενική σύσταση για ενισχυτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19 για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, άφησε να εννοηθεί ο Πρόεδρός της Τόμας Μέρτενς, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει “εκστρατεία” αναμνηστικού εμβολιασμού, με στόχο έως τα Χριστούγεννα η επιπλέον δόση να έχει χορηγηθεί τουλάχιστον στους μισούς από όσους τη δικαιούνται.

Σύμφωνα με τον κ. Μέρτενς, η Επιτροπή θα συζητήσει την επόμενη εβδομάδα το θέμα μιας “επικαιροποιημένης σύστασης” και “δεν θα καθυστερήσει”.

Μέχρι τώρα, η σύσταση για ενισχυτικό εμβολιασμό απευθύνεται στα άτομα άνω των 70 ετών και σε ειδικές κατηγορίες ευπαθών ομάδων και επαγγελματιών, ωστόσο το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι η αναμνηστική δόση είναι διαθέσιμη για όλους όσοι συμπληρώνουν έξι μήνες από τον βασικό εμβολιασμό τους.

Τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, σχεδιάζουν παράλληλα να οργανώσουν εκστρατεία εμβολιασμού ειδικά για την αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, στο σχετικό έγγραφο της Ομάδας Κρίσεων των δύο υπουργείων, επισημαίνεται ότι “αν καταφέρουμε να εμβολιάζουμε το 7% των δικαιούχων ανά εβδομάδα, μέχρι τα Χριστούγεννα το 50% των πολιτών θα είναι πολύ καλύτερα προστατευμένο” και η Γερμανία θα μπορούσε να περάσει τον χειμώνα με “βασικά μέτρα” και πιθανόν να “σπάσει” το τέταρτο κύμα.

Οι συντάκτες του εγγράφου βασίζουν τις εκτιμήσεις τους σε έρευνα του Ινστιτούτου “Μαξ Πλανκ”, η οποία αναφέρει ότι “η ενισχυτική προστασία του 50% του πληθυσμού μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο σπάσιμο του κύματος και το αποτέλεσμα θα φανεί σταδιακά στη συχνότητα εμφάνισης των κρουσμάτων και στις εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας”.

Το Ινστιτούτο πάντως εισηγείται ακόμη “να ερμηνεύεται λιγότερο αυστηρά” η οδηγία για ενισχυτικό εμβολιασμό αφότου έχουν περάσει έξι μήνες από τον πρωτογενή εμβολιασμό.

Το ίδιο δήλωσε και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος ζήτησε “ευελιξία”, σημειώνοντας ότι “οι έξι μήνες πρέπει να ερμηνεύονται ως σημείο αναφοράς και όχι να τηρούνται ακόμη και με ακρίβεια ημέρας”.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.