Γερμανικό σύστημα υγείας: Μείωση των διανυκτερεύσεων στα νοσοκομεία

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Karl Lauterbach, θέλει να μειώσει τις μη επείγουσες διανυκτερεύσεις στα νοσοκομεία σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τους καταπονημένους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό.

Ο Λάουτερμπαχ ζητά λιγότερες περιττές νοσηλείες

Ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach ανακοίνωσε ότι θα ήθελε να μειώσει τον αριθμό των μη επειγουσών διαμονών στα νοσοκομεία, προκειμένου να ανακουφιστεί το γερμανικό σύστημα υγείας.

Μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Lauterbach δήλωσε ότι θα ήθελε να νοσηλεύονται λιγότεροι άνθρωποι: “Θέλουμε να γλιτώσουμε τους ασθενείς από τις νοσηλείες και ταυτόχρονα να ανακουφίσουμε το προσωπικό. Όταν πρόκειται για απλές επεμβάσεις δεν αξίζει τον κόπο να παραμείνουν στο νοσοκομείο”.

Τα γερμανικά νοσοκομεία έχουν υψηλό αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών

Σύμφωνα με τον Lauterbach ο αριθμός των ασθενών που διανυκτερεύουν στο νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα υψηλός στη Γερμανία.

“Το ποσοστό της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης εδώ είναι πολύ υψηλό σε διεθνή σύγκριση”, δήλωσε στην εφημερίδα.

“Για το λόγο αυτό πολλές θεραπείες που χρησιμοποιούν την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη θα πρέπει στο μέλλον να είναι εξωτερικές”.

Εξηγώντας την απόφασή του, ο Lauterbach τόνισε ότι “η διανυκτέρευση στο νοσοκομείο δεν αποτελεί απαραίτητα μέρος της καλής ιατρικής πρακτικής”.

Τα περισσότερα νοσοκομεία στη Γερμανία διαθέτουν αμιγώς ανδρικούς ή γυναικείους θαλάμους πολλαπλών κλινών- μερικές φορές μπορείτε να πληρώσετε επιπλέον για ένα ιδιωτικό ή ημι-ιδιωτικό δωμάτιο.

Εάν έχετε ιδιωτική ασφάλιση υγείας και όχι υποχρεωτική ασφάλιση υγείας, αυτό μπορεί να συμπεριληφθεί στην κάλυψή σας, με αντάλλαγμα υψηλότερα ασφάλιστρα.

Οι ασθενείς πρέπει επίσης να φέρουν τα δικά τους ρούχα για τον ύπνο, πετσέτες και είδη υγιεινής.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.