Γερμανία: Τα φαρμακεία δεν μπορούν να εκδώσουν ψηφιακά πιστοποιητικά

Τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη Γερμανία δεν είναι σε θέση να εκδώσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού από την Τετάρτη. Ο Γερμανικός Σύνδεσμος Φαρμακοποιών (DAV) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η έκδοση πιστοποιητικών σταμάτησε σε συνεννόηση με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας.

Η εφημερίδα “Handelsblatt” σε συνεργασία με ειδικούς από τον τομέα της πληροφορικής κατάφερε “με τη βοήθεια επαγγελματικά πλαστογραφημένων εγγράφων” να δημιουργήσει έναν λογαριασμό επισκέπτη για έναν ανύπαρκτο ιδιοκτήτη φαρμακείου στον διακομιστή DAV, με τον οποίο στη συνέχεια εκδόθηκαν δύο πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Εξαιτίας αυτού, το σύστημα ελέγχεται και διορθώνεται επί του παρόντος. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλες μη εξουσιοδοτημένες προσβάσεις.

Σύμφωνα με την DAV, δεν είναι ακόμη σαφές το πότε τα φαρμακεία θα είναι σε θέση να εκδίδουν και πάλι πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ωστόσο, μπορεί να υποτεθεί ότι τα περισσότερα από 25 εκατομμύρια πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής προέρχονται όλα από νόμιμα εγγεγραμμένα φαρμακεία.

Φωτογραφία Αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.