Γερμανία: Τα γραφεία τελετών στα πρόθυρα της απελπισίας

Η περιοχή Meissen στη Σαξονία έχει τον υψηλότερο δείκτη επίπτωσης 7 ημερών στη Γερμανία με τιμή 483,2.

Αυτή τη στιγμή είναι hotspot κορωνοϊού στη Γερμανία. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Bild, οι εργαζόμενοι εκεί φτάνουν στα όριά τους λόγω του μεγάλου αριθμού θανάτων.

Στο κρεματόριο Meißen, πέραν των νεκρών από την περιοχή, νεκροί από περιοχές που φτάνουν μέχρι το Βερολίνο και το Βραδεμβούργο αποτεφρώνονται.

Σύμφωνα με το άρθρο, υπάρχουν σήμερα περίπου 250 πτώματα αποθηκευμένα εκεί, συνήθως περίπου 60.

“Αυτό γίνεται εδώ και καιρό. Μεταφέρουμε 750 τόνους νεκρών εδώ κάθε μήνα”, εξηγεί ο Jörg Schaldach, διευθυντής του κρεματορίου.

“Εάν αυτό συνεχιστεί, σύντομα δεν θα μπορούμε πλέον να το κάνουμε”, αναφέρει ένας από τους υπευθύνους.

“Το αντέχουμε μόνο επειδή συνεργαζόμαστε τόσο καλά – αλλά πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτό;” Σύμφωνα με το άρθρο, το κρεματόριο βρίσκεται σε λειτουργία όλο το εικοσιτετράωρο, ακόμη και την παραμονή των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά, ώστε να αντιμετωπίσει τον όγκο των νεκρών.

Όλα τα νέα για τη Γερμανία ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.